Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ενθαρρυντικά τα πρώτα βήματα της Ένωσης Επαγγελματιών Τζουμέρκων

Ενθαρρυντικά τα πρώτα βήματα της Ένωσης Επαγγελματιών Τζουμέρκων

unnamedΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Για ενθαρρυντικά βήματα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων μετά την ετήσια Γενική Συνέλευση της ΄Ενωσης.Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Αρκετά ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα που βγήκαν από την ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη απαρτία, στις 3 Δεκεμβρίου, στο ανακαινισμένο συνεδριακό κέντρο του δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, στην Πράμαντα.

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε, η συγκρότηση της Ένωσης πριν 7 μήνες συνέβαλε σημαντικά στο συντονισμό των προσπαθειών για την προβολή και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται , τόσο από τις πρώτες επιτυχείς παρεμβάσεις της Ένωσης για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στα Τζουμέρκα, όσο και από το έκδηλο ενδιαφέρον αρκετών επαγγελματιών να εγγραφούν ως νέα μέλη μας.

Στη συνεδρίαση, έγινε απολογισμός δράσης, σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα, ενώ ως ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογήθηκαν οι τοποθετήσεις του συγχωριανού μας , δικηγόρου, Γιάννη Παπαδημητρίου, του ειδικού εμπειρογνώμονα για θέματα τουρισμού στο Νομό Ιωαννίνων, ΣαμΚουδούνη και του εκπροσώπου της Eurobank,  Κωνσταντίνου Κούτρα.

Εκ μέρους του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, παρευρέθηκαν, ο   αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Βαγγέλης Γιωτόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πραμάντων Νικόλαος Βαϊτσης.

Στο επτάμηνο λειτουργίας της Ένωσης, το προεδρείο συναντήθηκε με εκπροσώπους της αποκεντρωμένης διοίκησης, καθώς και με μεμονωμένους βουλευτές.

Από τις επαφές αυτές, παρήχθησαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας ότι η συνένωση δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των Τζουμέρκων.

Ένα πρώτο δείγμα από τα οφέλη της συνεργασίας και των συνεργειών είναι η σύνδεση του δικτύου ηλεκτροδότησης της περιοχής και με το δίκτυο των Ιωαννίνων, ώστε κάθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την Άρτα, να τίθεται σε εφαρμογή η εφεδρική σύνδεση από το δίκτυο της ΔΕΗ Ιωαννίνων.

Εξίσου σημαντικό εφόδιο αποτελεί και η δημιουργία ενός πολύ χρηστικού και κατατοπιστικού για τα αξιοθέατα τουριστικού χάρτη της περιοχής των Τζουμέρκων, με την ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Ένωση θα βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία και ιστοσελίδας τουριστικής προβολής των Τζουμέρκων.

Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες της περιοχής αναμένεται να καταδειχθεί η αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, του τοπικού υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε υποκατάστημα της Eurobank.

Όπως γνωστοποίησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Βαγγέλης Γιωτόπουλος, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η αναβάθμιση της κεντρικής ιστοσελίδας του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μέσω της οποίας εκτιμάται πως θα ενισχυθεί και η τουριστική προβολή της περιοχής.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου προσέγγισε τα προβλήματα προβολής της περιοχής με το βλέμμα ενός ανθρώπου εκτός των τουριστικών επαγγελμάτων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και το «συλλογικό τραύμα» της πτώσης της γέφυρας της Πλάκας μπορεί να αξιοποιηθεί στη φάση της αναστήλωσής της ως αφορμή για να γνωρίσουν την περιοχή ειδικές κατηγορίες επισκεπτών, όπως επιστήμονες από τα πολυτεχνεία όλου του κόσμου.

Ο ΣαμΚουδούνης ανέπτυξε τα πιθανά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από μια πιθανή συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο του Νομού.

Πατώντας πλέον σε σταθερό έδαφος και με μεθοδευμένες ενέργειες, το προεδρείο της Ένωσης θα ανοίξει νέο κύκλο επαφών μέσα στο 2016 με τον Περιφερειάρχη, τη δημοτική Αρχή Βορείων Τζουμέρκων, με βουλευτές του Νομού, αλλά και με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, θα αναληφθούν και σχετικές πρωτοβουλίες με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων του ιδιωτικού τομέα.

 

 

Το προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments