Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών κατοικιών στο χωριό Φωτεινό Ζίτσας
SONY DSC

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών κατοικιών στο χωριό Φωτεινό Ζίτσας

SONY DSC

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 51 και 49 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στις κλοπές

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους στα Ιωάννινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλεμμένων κοσμημάτων και τιμαλφών

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 51 (άνδρας) και 49 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι  εμπλέκονται σε τρεις κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών που έγιναν την 16-08-2015 στο χωριό Φωτεινό Ζίτσας.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του ζευγαριού προχθές (17-08-2015), ύστερα από συλλογή προανακριτικού υλικού και ανάλυση του τρόπου δράσης τους  ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για  – τα κατά περίπτωση – αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και ειδικών ποινικών νόμων.

Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του  51χρονου συλληφθέντα σε τρεις διαρρήξεις και κλοπές μονοκατοικιών που έγιναν το απόγευμα της 16-08-2015 στο Φωτεινό Ζίτσας,  από όπου αφαιρέθηκαν τιμαλφή, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο έρευνας που έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων στο σπίτι του 51χρονου στα Ιωάννινα, όπου διαμένει με την 49χρονη σύζυγό του,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος κλεμμένων κοσμημάτων, χρυσαφικών και τιμαλφών.
  • εννέα μαχαίρια και μία ξιφολόγχη.
  • δύο φορητοί πομποδέκτες.
  • το χρηματικό ποσό των (688,90) ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκε  το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους, ενώ διερευνάται η προέλευση και ο τρόπος κτήσης των υπολοίπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments