Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Επίσημη ένταξη του Δήμου Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών

Επίσημη ένταξη του Δήμου Αρταίων στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών

SYNDESMOS IAMATIKWN PHGWN 2 (1)

Στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, του οποίου πλέον αποτελεί το 55ο μέλος, έδωσε  το «παρών» ο Δήμος Αρταίων, εκπροσωπούμενος από το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ηλία Σερβετά και τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Γιώργο Πανέτα.

Η συνεδρίαση έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia και το «παρών» έδωσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς και η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Ως γνωστόν, στα όρια του Δήμου Αρταίων λειτουργούν οι Ιαματικές Πηγές στο Χανόπουλο και στρατηγικός στόχος του Δήμου Αρταίων είναι η ανάπτυξη του ιαματικού- ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία.

«Η σύνδεση ιαματικού-ιατρικού τουρισμού είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν μας ασυγκίνητο, καθώς μπορεί τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό να μειώνονται διαρκώς, ωστόσο η ανάγκη για ανάπτυξη συγκεκριμένων θεματικών πεδίων στο τουριστικό κομμάτι μεγαλώνει. Και οι Ιαματικές Πηγές μπορούν να καλύψουν αυτή την ανάγκη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που επεσήμανε ακόμη πως οι πηγές στο Χανόπουλο, λόγω της σύνθεσής τους, εντάσσονται στις μεταλλικές πηγές και η κατηγορία αυτή θεωρείται μοναδική στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Τσιρογιάννης πρότεινε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Συνδέσμου να γίνουν στην πόλη της Άρτας, ώστε να παρουσιαστούν επίσημα στα μέλη του Συνδέσμου οι πηγές του Χανόπουλου.

Να σημειωθεί, ότι ο Σύνδεσμος  Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος συμμετείχε στην Philoxenia με δικό του περίπτερο, στο οποίο ο ιδιοκτήτης των Ιαματικών Πηγών είχε δικό του χώρο και διένειμε ενημερωτικό υλικό.

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1983 και μεταξύ των στόχων του είναι:

  • Η ανάδειξη , προβολή και προστασία των ιαματικών φυσικών πόρων της χώρας μας και του περιβάλλοντός τους
  • Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση ιαματικών φυσικών πόρων
  • Η επιστημονική έρευνα και μελέτη των υδρογεωλογικών, χημικών, βιολογικών και περιβαλλοντολογικών χαρακτηριστικών των ιαματικών φυσικών πόρων, των τοπικών ιστορικών, πολιτιστικών στοιχείων που συνδέονται με τη χρήση των ιαματικών πηγών καθώς και η στατιστική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θερμαλιστικών θεραπειών.
  • Η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη του θερμαλισμού, την αειφόρο διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος και κάθε άλλης ενέργειας ή δράσης που αφορά στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments