Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη  Γιάννη  Καραγιάννη  στη  Γαλακτοκομική  Σχολή  και  συναντήσεις  με κτηνοτρόφους  της  περιοχής  Κουτσελιού

Επίσκεψη  Γιάννη  Καραγιάννη  στη  Γαλακτοκομική  Σχολή  και  συναντήσεις  με κτηνοτρόφους  της  περιοχής  Κουτσελιού

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ

?????????????

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε σήμερα τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κα. Αλεξάνδρα Μέγα και το προσωπικό της σχολής.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η σχολή στην τυροκόμηση ειδικά παραδοσιακών ΠΟΠ και ΠΓΕ γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα των Ευρωπαϊκών σημάτων ποιότητας.

Η σχολή διαθέτει όλες τις υποδομές ώστε να εξελιχθεί, με τη βούληση της πολιτείας, ως βασικό εθνικό εκπαιδευτικό κύτταρο προστασίας της φέτας και των άλλων παραδοσιακών ελληνικών τυριών.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε κτηνοτρόφους της περιοχής Κουτσελιού, όπου ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, το κόστος παραγωγής και τις σημερινές τιμές γάλακτος.

Η Ήπειρος με την κτηνοτροφία, τα τυροκομεία και την Γαλακτοκομική Σχολή, είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που μπορεί να προστατεύσει, να διασφαλίσει και να κατοχυρώσει το όνομα της φέτας στην παγκόσμια αγορά, ιδίως μετά την συμφωνία ΕΕ και Καναδά (CETA)

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments