Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην Κόνιτσα: Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμιά θέση στην κοινωνία της πόλης

Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στην Κόνιτσα: Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμιά θέση στην κοινωνία της πόλης

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου αναφέρονται τα εξής:

“Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος, με αφορμή το ρατσιστικό περιστατικό της επίθεσης εναντίον ανηλίκων προσφύγων από πέντε κουκουλοφόρους, επισκέφθηκε σήμερα 22-3-2019 την Κόνιτσα και είχε συνομιλίες με τον Δήμαρχο, τον αστυνομικό Διοικητή, φορείς και κατοίκους της πόλης.

Κατά τις συνομιλίες, όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός. Ειδικότερα ο Δήμαρχος της Κόνιτσας ανέδειξε τη στάση που έχει κρατήσει η τοπική κοινωνία, όχι μόνο από το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, αλλά και παλιότερα με τη δημιουργία δομών υποδοχής μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ανέφερε ότι η Κόνιτσα ήταν παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέναντι στους πρόσφυγες και αποτελούσε υπόδειγμα και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Τόνισε την απερίφραστη καταδίκη της ενέργειας από τη Δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και από όλους τους φορείς της πόλης. «Το περιστατικό που μαζί με την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Νιτσιάκου πριν λίγους μήνες αποτελούν πρωτοφανή γεγονότα για την περιοχή, πρέπει να συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καθέναν και καθεμία από μας εναντίον του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας», υποστήριξε ο κ. Στέφος κατά τις συνομιλίες.

Στη συνομιλία του με τον αστυνομικό διοικητή ο κ. Στέφος τόνισε την επιτακτική ανάγκη να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών οι τοπικοί φορείς έθεσαν και την αναγκαιότητα βελτίωσης του οδικού δικτύου πρόσβασης στην περιοχή (παράκαμψη Βίγλας), αίτημα για το οποίο ο Υπουργός Υποδομών υποσχέθηκε την επίλυσή του. Ο βουλευτής αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των φορέων, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει και προωθήσει το αίτημα στο πλαίσιο της βουλευτικής του ιδιότητας.”

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments