Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη στη Μπάφρα, τη Νεοκαισάρεια, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και συνάντηση με τους επιχειρηματίες της Πλατείας Μαβίλη.

Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη στη Μπάφρα, τη Νεοκαισάρεια, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και συνάντηση με τους επιχειρηματίες της Πλατείας Μαβίλη.

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ιωάννινα 2023_ Το Μέλλον Σήμερα” αναφέρονται τα εξής:

“Την Μπάφρα και την Νεοκαισάρεια επισκέφθηκε την Τετάρτη 10.04.2019, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023.

Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα τους εκπροσώπους της παράταξης και κατέθεσαν με ειλικρίνεια τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προτάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Κυρίως οι κάτοικοι αναφέρθηκαν:

  1. Στην έλλειψη συστηματικής αποκομιδής των απορριμμάτων.
  2. Στην ανεπάρκεια των οδικού και αστικού φωτισμού.
  3. Στην ανάγκη να κατασκευαστούν κυκλικοί κόμβοι ώστε να απαλειφθεί κάθε κίνδυνος από την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.
  4. Στην απαραίτητη για την ασφαλή άθληση των νέων της περιοχής της δραστικής βελτίωσης των αθλητικών υποδομών.
  5. Στον καθαρισμό και την αποκατάσταση της επαναλειτουργίας της καταβόθρας που βρίσκεται εντός του οικισμού, και στη διευθέτηση της ομαλής απορροής των ομβρίων, ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.
  6. Στην κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού δικτύου.
  7. Στον καθαρισμό των δύο δασυλίων που υπάρχουν στην περιοχή.
  8. Στην απόδοση των ανταποδοτικών τελών που αναλογούν στις Κοινότητες αυτές.

Η Τατιάνα Καλογιάννη κατέθεσε για όλα τα ζητήματα τις απόψεις της παράταξης της, αλλά και τις δράσεις που αποτυπώνονται στο πρόγραμμα της παράταξης, που αποσκοπούν στην άρση των ανισοτήτων μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων και  στην επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους.

Σήμερα, 12.04.2019, η υποψήφια Δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου, με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, Ταξίαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο, καθώς και με εκπρόσωπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, τη διευθέτηση των μεταναστατικών ροών, καθώς τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, που πρέπει να οργανωθεί συστηματικά και να εντείνει την παρουσία και το ελεγκτικό της έργο, ώστε να επιτυγχάνεται, με καλύτερους ρυθμούς και επιδόσεις, η συνολική αστυνόμευση στο Δήμο.

Η Τατιάνα Καλογιάννη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα στελέχη της Υπηρεσίας, για την ενημέρωση και δήλωσε ότι η ανταλλαγή απόψεων καθίσταται ιδιαιτέρως εποικοδομητική και απαραίτητη για την ανάπτυξη και εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στον Δήμο Ιωαννιτών.

Ακόμη, σήμερα 12.04.2019, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023, συναντήθηκε με εκπροσώπους των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πλατείας Μαβίλης. Τα θέματα, στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν:

  1. Η διευθέτηση και οριστική λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος που προκαλείται στο Μώλο από τη μαζική άφιξη των αυτοκινήτων που μεταφέρουν επισκέπτες της περιοχής, είτε με δημιουργία, επαρκούς σε χωρητικότητα, δημοτικού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (parking) στην περιοχή του Μάτσικα, είτε με τη μεταφορά των επισκεπτών στην περιοχή με μικρά ευέλικτα λεωφορεία, αστικής ή και δημοτικής συγκοινωνίας προς το Μώλο. Οι επιχειρηματίες, πάντως, υπερθεματίζουν τη μεταφορά της στάθμευσης των τουριστικών Λεωφορείων σε άλλο σημείο.
  2. Η εγκατάσταση επαρκούς αστικού και οδικού φωτισμού, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.
  3. Ο συστηματικός καθαρισμός της Λίμνης και η ανάδειξη της ως χώρος φιλοξενίας δραστηριοτήτων αθλητισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
  4. Ο εξορθολογισμός των χρεώσεων για την εγκατάσταση και χρήση των τραπεζοκαθισμάτων.”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments