Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου στο ΣΕΠΕ Ιωαννίνων

Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου στο ΣΕΠΕ Ιωαννίνων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συναντήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου με τον κ. Στάθη Παπακίτσο, Περιφερειακό Διευθυντή Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Σ.ΕΠ.Ε. (ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ).

Κατά τη συνάντηση, ο βουλευτής ενημερώθηκε για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, καθώς και για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στο Σ.ΕΠ.Ε.. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, η αδήλωτη εργασία από το 19% μειώθηκε κάτω από το 10%,  καθώς με στοχευμένη και προγραμματισμένη δράση γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται κυρώσεις. Επίσης η χρήση της τεχνολογίας αποτελεί ένα σημαντικότατο παράγοντα για τη διενέργεια των ελέγχων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της στελέχωσης του Σ.ΕΠ.Ε, ο κ. Παπακίτσος τόνισε ότι την τελευταία διετία το Σ.ΕΠ.Ε. έχει ενισχυθεί πανελλαδικά, ενώ με την κινητικότητα των εργαζομένων θα αυξηθεί επιπλέον το προσωπικό της υπηρεσίας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Ενημέρωσε, επίσης, τον βουλευτή για τη σύσταση των δύο νέων τμημάτων σε Ηγουμενίτσα και Γρεβενά. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα  για τους εργαζομένους στον κλάδο του επισιτισμού, προκειμένου να προστατεύονται εργαζόμενοι, όπως οι διανομείς, καθότι στο συγκεκριμένο κλάδο το ζήτημα της υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments