Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Επίσκεψη του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-“Νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής”  

Επίσκεψη του Γ.Στέφου(ΣΥΡΙΖΑ) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-“Νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής”  

20170213_105346Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Την Δευτέρα 13/2/17 ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου και συναντήθηκε με τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη, με αφορμή την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στην πόλη μας, που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ο κ. Στέφος, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πρύτανη κ. Καψάλη για τις ενέργειές του ως προς την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, σημείωσε πως η εξέλιξη αυτή ολοκληρώνει ακαδημαϊκά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενισχύει τη φυσιογνωμία του Ιδρύματος στην ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στους απόφοιτους των Σχολών (Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, όπως επίσης και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) να αποκτήσουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Σημείωσε επίσης την γενικότερη σπουδαιότητα που έχει η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής τόσο για τον Ν. Ιωαννίνων όσο και για την Ήπειρο συνολικότερα, αφού θα συμβάλλει στην οικονομική και πνευματική αναβάθμιση της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. πρύτανης αναφέρθηκε στα γρήγορα αντανακλαστικά που έδειξε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κατανόησε το δίκαιο του αιτήματος,  καθώς και στις ενέργειες του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά για την απόφαση ίδρυσης της Αρχιτεκτονικής. Υπογράμμισε ακόμη την σπουδαιότητα της μετονομασίας του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης σε Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης με πενταετή πλέον φοίτηση και με ειδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των φοιτητών.

Ο κ. Στέφος διαβεβαίωσε πως θα είναι πάντα στο πλευρό του Πανεπιστημίου και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειές του –όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση- καθώς στόχος όλων είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ισχυροποιεί τη θέση του ανάμεσα τα τρία καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments