Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Επίσκεψη του Σ.Θεοδωράκη στην Ήπειρο

Επίσκεψη του Σ.Θεοδωράκη στην Ήπειρο

POTAMI METSOBOPOTAMI PARAMYUIAPOTAMI PEREBEZAPOTAMI RODAYGH

Επίσκεψη στην Παραμυθιά, την Πρέβεζα, την Ροδαυγή Άρτας και το Μέτσοβο πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ήπειρο το Σαββατοκύριακο.Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Την Παραμυθιά Θεσπρωτίας επισκέφθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης το πρωί του Σαββάτου. Ξεκίνησε την βόλτα του από το Λάμποβο, το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου. Εκεί συνάντησε ανθρώπους από όλη τη Θεσπρωτία που επισκέπτονται το χωριο για το παζάρι. Μίλησε μαζί τους, άκουσε όσα είχαν να του πουν και δοκίμασε τοπικά προϊόντα. Στη συνέχεια περπάτησε κατά μήκος του πεζόδρομου στο κέντρο της Παραμυθιάς. Κοντά του βρισκόντουσαν εθελοντές του Ποταμιού από την περιοχή, οι οποίοι μαζί με τον επικεφαλής μοίραζαν το φυλλάδιο του Κινήματος με τις θέσεις για την Ήπειρο.

Πρέβεζα

Επόμενη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν η βροχερή Πρέβεζα. Στις καφετέριες της πόλης ήταν μαζεμένοι οι νέοι και οι νέες και ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν έχασε την ευκαιρία να μπει για να τους μιλήσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Ροδαυγή Άρτας

Το βράδυ του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε τη Ροδαυγή Άρτας, όπου οι χωριανοί προετοιμάζονταν για την ετήσια Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου. Στην πλατεία του χωριού συνάντησε γυναίκες οι οποίες χάρασσαν τα κάστανα για το καζάνι της Κυριακής. Τον ενημέρωσαν για την ποιότητα των καστάνων Ροδαυγής σε σχέση με τα ξένα και αναφέρθηκαν στον μεγάλο ανταγωνισμό από τα εισαγώμενα κάστανα, ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στην αγορά και στις πωλήσεις. Στη συνέχεια τον κέρασαν τοπικό τσίπουρο. Λίγο πριν φύγει άκουσε από τους άντρες και τις γυναίκες του χωριού παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια.

Μέτσοβο

Τελευταία στάση της περιοδείας του επικεφαλής του Κινήματος, το Μέτσοβο. Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και άκουσε για την διαδικασία παραγωγής των τοπικών τυριών αλλά και για την ιστορία του ιδρύματος. Στη συνέχεια μαζί με τους εθελοντές του Ποταμιού περπάτησαν στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, μίλησαν με τους κατοίκους και μοίρασαν τα φυλλάδια που ετοίμασαν με τις θέσεις του Κινήματος για την Ήπειρο. Το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Κώστα Τζαφέα.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments