Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίσκεψη του Νίκου Γκόντα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Επίσκεψη του Νίκου Γκόντα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Γιάννη Μήτση συναντήθηκε  ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας.

Στη  συζήτηση που έγινε,  ο κ. Μήτσης ενημέρωσε τον κ. Γκόντα για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό χώρο της περιοχής, αναφέροντας τα προβλήματα αφενός αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που επικρατεί τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Σιδηρόδρομος, φυσικό αέριο, Προεδρικό διάταγμα της λίμνης , αεροδρόμιο, κόμβος Δρίσκου ,  Ιόνια οδός τμήμα Ιωάννινα Κακαβιάς,ρυθμιστικό και πολεοδομικό σχέδιο της πόλης,  μόνιμο εκθεσιακό κέντρο και προ πάντων φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι μερικά από τα ζητήματα που έβαλε ο πρόεδρος κ.Ιωάννης Μήτσης και ζήτησε την συνδρομή  και συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών προς εξεύρεση λύσεων.  «Η καρδιά της επιχειρηματικότητας στην περιοχή κτυπά στο επιμελητήριο μας. Η συνεργασία με τον δήμο είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση στον επιχειρηματικό κόσμο» επεσήμανε ο κ. Μήτσης.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόντας τόνισε πως παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία του επιμελητηρίου και της οικονομίας στην περιοχή και ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και δήλωσε αμέριστη συμπαράσταση στη μεγάλη υπόθεση του επιχειρείν, καταθέτοντας τις δικές του θέσεις προς την κατεύθυνση λύσης πολλών προβλημάτων, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία και συνεργασία  του Δήμου Ιωαννιτών. « Μπορεί ο Δήμος μας να βοηθήσει, δημιουργώντας ανάλογες υποδομές, κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις, κυρίως μειώνοντας την γραφειοκρατία,  έτσι ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην άσκηση της όποιας επαγγελματικής δραστηριότητας. Το έπραξε στο παρελθόν και θα το πράξει και στο μέλλον,  σαν δημοτική αρχή, διότι  έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για να γίνει περισσότερο ελκυστικό σε επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας. Για την στήριξη της επιχειρηματικότητας θα λειτουργήσει ειδική υπηρεσία στο Δήμο,  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών. Για μας ο επιχειρηματίας δεν είναι εχθρός αλλά συνεργάτης του Δήμου και αυτή είναι πάγια και διαχρονική μας θέση. Θέλουμε υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες θα ενισχύσουν τα μέγιστα την οικονομία του τόπου μας. Το αποδείξαμε στο παρελθόν με τις τομές που κάναμε σε ολόκληρη την πόλη, όπως πάρκινγκ ,  Κενάν Μεσαρέ ,Γεννηματά, ύδρευση, αποχέτευση,  πεζοδρομήσεις, η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου, ο φωτισμός η ρύθμιση του κυκλοφοριακού, η πάταξη του παραεμπορίου και πάνω από όλα η καθαριότητα της πόλης μας. Τουρισμός , αθλητισμός, πολιτισμός, επιχειρείν κοινωνική μέριμνα, είναι κάποιοι από τους άξονες του προγράμματός μας και είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας και θα επιδιώξουμε με όλες τις δυνάμεις να είμαστε συνεπείς. Για μας οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες εξακολουθούν να αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας πρώτη επιλογή στον επισκέπτη, όπως  και ελκυστική στον επιχειρηματία. Και  θέλουμε και μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Αν χρειαστεί θα κάνουμε και ρήξεις όπως κάναμε και στο παρελθόν.»  δήλωσε ο κ. Γκόντας μετά το πέρας στης συζήτησης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments