Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Επιστημονική ημερίδα για την σημασία της άθλησης στην “Εβδομάδα Λίμνης”

Επιστημονική ημερίδα για την σημασία της άθλησης στην “Εβδομάδα Λίμνης”

Η ανάδειξη της σημασίας της άθλησης και της φυσικής άσκησης για την ψυχική υγεία και ο ρόλος τους ως μορφή ψυχοθεραπείας θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας που συνδιοργανώνουν ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, η ΑΜΚΕ Limni και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π..

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο ρόλος της άθλησης στην ψυχική υγεία και η άσκηση ως ψυχοθεραπεία» εντάσσεται στην Εβδομάδα Λίμνης, η οποία προηγείται του αγωνιστικού διημέρου του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Ομιλητές θα είναι ο Δρ. Χρυσόστομος Γιαννουλάκης, Καθηγητής Αθλητικής Διοίκησης και Υπεύθυνος Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με θέμα «H αερόβια άσκηση ως μέσο σύγχρονης ψυχοθεραπείας» και ο Δρ. Ευάγγελος Παππάς, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ε.Ψ.Ε.Π. με θέμα «Η προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω των δρόμων αντοχής». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η Ε.Ψ.Ε.Π. είναι μέλος του δικτύου ENalMH (European Network of active living for Mental Health) και φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Λίμνης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν οργανωθεί τα προηγούμενα χρόνια και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις με θεματολογία από τον χώρο της ιατρικής.

 

Η Ε.Ψ.Ε.Π. θα είναι παρούσα και στο Πάρκο Εθελοντών και Χορηγών του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, στην πλατεία Μαβίλη, στις 21-22 Σεπτεμβρίου, με ενημερωτικό περίπτερο, στο οποίο θα γίνεται ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη της για τη σημασία της άθλησης στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments