Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Επιστημονικό σεμινάριο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσαριθμησία.  

Επιστημονικό σεμινάριο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσαριθμησία.  

Μαθησιακές - εικόνα

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αναγνωστική κατανόηση και κατανόηση των Μαθηματικών εννοιών».

 Το σεμινάριο θα αρχίσει με την εισήγηση της εκπαιδευτικής ψυχολόγου και συνεργάτιδας του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου Δρ. Ελένης Λιβανίου, η οποία θα αναλύσει την αναγνωστική κατανόηση ως σημαντικό παράγοντα στη μαθησιακή επίδοση του παιδιού σε όλη τη σχολική περίοδο. Στη συνέχεια, ο μαθηματικός Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης θα σκιαγραφήσει τα εξατομικευμένα προφίλ μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά.

 Μετά το πέρας των παραπάνω εισηγήσεων θα ακολουθήσει βιωματικό σεμινάριο με εισηγητή το Δρ. Γιάννη Καραγιαννάκη, θέμα του οποίου θα είναι η Δυσαριθμησία και οι στρατηγικές αντιμετώπισης των Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά.

 Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, φοιτητές, γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η προεγγραφή για την παρακολούθηση του επιστημονικού σεμιναρίου είναι απαραίτητη και αυτή μπορεί να γίνει στο Διεπιστημονικό ΚέντροΗπείρου (Κερκύρας 5, Ιωάννινα) ή ηλεκτρονικά στο diepistimoniko.edu@gmail.com.

 Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο diepistimoniko.gr και στο facebook.com/Diepistimoniko.gr

 

Δείτε Επίσης

Ό.Τσουμάνη=Ο ναζισμός και ο φασισμός ουδέποτε κτυπήθηκαν με τροπολογία και  νομολογία- Να ενταθούν οι έλεγχοι στα λεωφορεία των σχολικών εκδρομών.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Σε δύο θέματα εστίασε  την  παρέμβασή της ο Όλυ Τσουμάνη ,υποψήφια ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments