Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Συνεντεύξεις Ραδιοφώνου / Επιτυχημένος ο 1ος Αγώνας Φωτογράφισης Πουλιών

Επιτυχημένος ο 1ος Αγώνας Φωτογράφισης Πουλιών

2015-02-21_181713-Panorama-1-fb2

 Στοιχεία για τον 1ο Αγώνα Φωτογράφισης Πουλιών στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων,έδωσε μιλώντας στην εκπομπή ”ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),ο Κωνσταντίνος Σακκάς ,πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων:  ”Συνολικά 16 ομάδες, αποτελούμενες από 35 άτομα, φωτογραφίσαν 58 είδη πουλιών στο λεκανοπέδιο σε μία ημέρα! Τα περισσότερα είδη και πόντους συγκέντρωσε η ομάδα “Ονειροπούλια” με 36 είδη και 57 πόντους αντίστοιχα.

Στο site του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων httpsss://www.ecoioannina.gr/ έχει αναρτηθεί ο Μικρός Οδηγός Αναγνώρισης που περιλαμβάνει τα πιο κοινά είδη πουλιών που θα μπορούμε να συναντήσουμε στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων αυτή την εποχή (μέσα Ιουνίου).

Περιλαμβάνει φωτογραφίες των ειδών και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην φωτογράφισή τους, όπως σε ποιες τοποθεσίες τα συναντάμε. Κοινά είδη πουλιών στη λίμνη, την πόλη, τις αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Ο Οδηγός συντάχθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με επιμέλεια της Ρούλας Τρίγκου, κείμενα του Νίκου Μπούκα και της Τόνιας Γαλάνη και φωτογραφίες του Πασχάλη Δούγαλη.

Αφού η κριτική επιτροπή της Φωτόρασης επιλέξει και την καλύτερη φωτογραφία, θα γίνει μία εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες, οι ομάδες, τα είδη και γενικά η εμπειρία του αγώνα!

 Το 1ο Photo Bird Race Ioannina είναι γεγονός, καλή τύχη στα επόμενα!”

Δείτε Επίσης

Η Banda Entopica με νέο δίσκο στη “Μουσική Κερασιά”

Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ/ EVITA THEOCHARI Ακούστε εδώ τη νέο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην εκπομπή Μουσική Κερασιά για την ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments