Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ”Επιχείρηση” καλλωπισμού και καθαριότητας στις εισόδους των Ιωαννίνων και των Δημοτικών Ενοτήτων
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Επιχείρηση” καλλωπισμού και καθαριότητας στις εισόδους των Ιωαννίνων και των Δημοτικών Ενοτήτων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκτεταμένες εργασίες για τον καλλωπισμό και τη διαμόρφωση του πρασίνου, την κοπή των χόρτων και των καθαρισμό από τα σκουπίδια, έχουν ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα στις εισόδους της πόλης των Ιωαννίνων και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Ενισχυόμενος με το προσωπικό από τα «πεντάμηνα» που ανέλαβε εργασία στις αρχές τις εβδομάδας, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει, κυριολεκτικά, μια «επιχείρηση σκούπα». Μια επιχείρηση ευπρεπισμού και καθαριότητας με πολυπρόσωπα συνεργεία κατανεμημένα σε όλη την έκταση του Δήμου, που «σαρώνουν» τα σημεία απ’ όπου περνάνε.

Σε δηλώσεις του από την είσοδο της πόλης στην περιοχή του Αεροδρομίου – όπου με τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες αλλάζει πραγματικά η εικόνα της – ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Δημήτρης Κατηρτσίδης, αναφέρθηκε στην οργανωμένη  προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Όπως είπε ο κ. Κατηρτσίδης «εργασίες κοπής χόρτων και κλαδέματα γίνονται συνεχώς στο Δήμο, όμως η ενίσχυση του εργοταξίου με το προσωπικό από τα πεντάμηνα μας δίνει τη δυνατότητα να παρέμβουμε πιο οργανωμένα».

Όπου περνάνε τα συνεργεία παρεμβαίνουν ολοκληρωμένα κόβοντας χόρτα, κλαδεύοντας δέντρα και θάμνους και καθαρίζοντας έναν μεγάλο όγκο σκουπιδιών που … «αποκαλύπτεται» μόλις περιορίζεται το πράσινο.

Γι’ αυτό και ο Αντιδήμαρχος έκανε λόγω και για την ανάγκη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια ευπρεπισμού των εισόδων της πόλης, οι οποίοι δεν θα πρέπει να πετάνε σκουπίδια διερχόμενοι με τα αυτοκίνητα τους.

Επίσης ο κ. Κατηρτσίδης υπενθύμισε την υποχρέωση που έχουν οι πολίτες να καθαρίσουν από τα χόρτα όσες ιδιόκτητες εκτάσεις τους είναι εντός οικισμών ή σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς.

«Είναι ένας μεγάλος όγκος δουλειάς που γίνεται από τα συνεργεία του Δήμου, για να έχουμε μια ωραία εικόνα στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Θα παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να συμβάλουν και αυτοί από την πλευρά τους για να τη διατηρήσουμε», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments