Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ»- Μικρά εργοτάξια τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ»- Μικρά εργοτάξια τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

–Από: Χάρης Δάφλος– Μεσούσης της θερινής περιόδου και στα σχολεία του Δήμου μας (Γυμνάσια – Λύκεια), συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών χώρων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε μικρά εργοτάξια. Στόχος και των δύο Σχολικών Επιτροπών, να παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα με την έναρξη της νέας χρονιάς, σχολεία ασφαλή και αναβαθμισμένα, λειτουργικά και αισθητικά.

Ήδη, και μετά την ολοκλήρωση κάθε γραφειοκρατικής διαδικασίας, πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης υγρασίας, σοβατισμάτων και ελαιοχρωματισμών σε 20.000 τ.μ σχολικών χώρων γυμνασίων και λυκείων (αίθουσες, εργαστήρια, διάδρομοι κλπ).

Στα σχολικά γυμναστήρια εκτελούνται παρεμβάσεις για τον ελαιοχρωματισμό και την αποκατάσταση των οργάνων (μπασκέτες – δίχτυα κλπ)

Συνεχίζεται το πρόγραμμα, το οποίο πιλοτικά ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι με απόλυτη επιτυχία, «αναβάθμισης των σχολικών αυλών» με τη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με αντικραδασμικό τάπητα, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ, στα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, Γυμνάσιο Κατσικά, 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, με ταυτόχρονη επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων οργάνων.

Το προηγούμενο διάστημα αναδείχτηκαν, τα νεοκλασικά στοιχεία των σχολείων με εργασίες αποξήλωσης φθαρμένων πλαστικών δαπέδων και συντήρηση– ανακαίνιση των μωσαϊκών, που σηματοδοτούν μια άλλη εποχή των σχολικών κτιρίων, ενώ, κατόπιν μελέτης, τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμός στο κτίριο της παλιάς εμπορικής σχολής όπου σήμερα στεγάζεται το 7ο ΓΕΛ.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και αντικατάστασης δικτύου αποχέτευσης, ανακαίνισης χώρων υγιεινής, οικοδομικές εργασίες σε περιφράξεις σχολικών αυλών, με στόχο την βελτίωση των σχολικών υποδομών.

Ολοκληρώνεται το έργο που αφορούσε συνολική προμήθεια 13 φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, αυτής της περιόδου, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με την παράδοση και των τελευταίων μηχανημάτων στο ΓΕΛ Πεδινής, ΓΕΛ Κατσικά, στο 9ο Γυμνάσιο, καθώς και στο Πρότυπο Γυμνάσιο.

«Έχουμε αποδείξει εμπράκτως και τα προηγούμενα χρόνια ότι τα σχολεία είναι προτεραιότητα για εμάς. Η ουσιαστική, παραγωγική και αποτελεσματική αξιοποίηση της θερινής περιόδου, μας δίνει την δυνατότητα να λύσουμε πάγια και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, την υγιεινή και την αναβάθμιση (διοικητική, λειτουργική και αισθητική) των σχολείων αρμοδιότητάς μας. Θέλουμε στις 11 Σεπτεμβρίου οι μαθητές μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να γοητευτούν από το σχολείο τους και να ξεκινήσουν το έργο τους με καλή διάθεση και αισιοδοξία. Φυσικά, οι παρεμβάσεις στα σχολεία και προς κάθε κατεύθυνση, για μας δεν τελειώνουν ποτέ. Θα συνεχίσουμε με επισκευή – αντικατάσταση εσωτερικών θυρών, κουφωμάτων, ερμαρίων, κουρτινών, μηχανογραφικού εξοπλισμού. Η επιχορήγηση που θα λάβουμε το επόμενο διάστημα για το έργο «επισκευές – συντηρήσεις σχολικών κτιρίων», θα αξιοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ προς όφελος των μαθητών μας, με μια κοινή και επίπονη προσπάθεια, πολλών ανθρώπων, που βρίσκονται δίπλα μας, μας στηρίζουν και μας βοηθάνε, για την ολοκλήρωση των στόχων μας» δήλωσε η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη.

Συστηματική δουλειά καταβλήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, ώστε όλα να ξεκινήσουν ομαλά τη νέα χρονιά, και τα σχολικά κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές.

«Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων Α/βάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας. Νιώθουμε ικανοποιημένοι για τη μεγάλη δουλειά που έγινε και συνεχίζεται, παρεμβαίνοντας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα σχολικά κτίρια. Είμαστε αισιόδοξοι για το καλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Στο επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής έχει καταβληθεί πολύ συστηματική προσπάθεια ώστε οι εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων», τόνισε ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιωαννιτών, Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Τσαμπαλάς.

Με βάση τον προγραμματισμό που έγινε στην αρχή του καλοκαιριού σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων, η Σχολική Επιτροπή υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί μία σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία αυτών και την επόμενη σχολική χρονιά.

«Υπήρξε μια πολύ αποδοτική δουλειά το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία. Εμείς από την πλευρά έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την παιδεία και γι’ αυτό έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων αναβάθμισης των σχολικών μονάδων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στους δασκάλους και στους καθηγητές τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εντός των σχολείων, στους αύλειους χώρους και τα κλειστά γυμναστήρια. Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση από όσα ζούμε σήμερα», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας, τόνισε:

«Δίνουμε κάθε χρόνο μια πραγματική ‘μάχη’ για να παραδίδουμε στους μαθητές του Δήμου μας αναβαθμισμένα σχολικά κτίρια, αυλές και γυμναστήρια. Η εικόνα που έχουμε από τις σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων σήμερα είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή που υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια. Αυτό επετεύχθη χάρη στο σχεδιασμό που είχαμε και υλοποιήσαμε όλο αυτό το διάστημα συστηματικά και μεθοδικά. Δε σταματάμε εδώ, άλλωστε έχουν να γίνουν ακόμα πολλά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο να γινόμαστε χρόνο με το χρόνο όλο και καλύτεροι».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments