Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Εργαστήριο Ενημέρωσης για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στο Πέραμα  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εργαστήριο Ενημέρωσης για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στο Πέραμα  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Εργαστήριο Ενημέρωσης με θέμα: «Δυνατότητες για νέες δυναμικές καλλιέργειες – αρωματικά φυτά» διοργανώνει η «Ήπειρος Α.Ε.» σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και τη  Δημοτική Ενότητα Περάματος.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00  στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου» που βρίσκεται στην είσοδο του Περάματος.

Η συγκεκριμένη Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ και συγκεκριμένα του  «Τοπικού σχεδίου απασχόλησης ανέργων και αγροτών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών αρμόδιος για τη Δ.Ε. Περάματος, Παντελής Κολόκας, «ο Δήμος συνεργάζεται με την Ήπειρος Α.Ε. στην προσπάθεια του να ενημερώσει τον τοπικό πληθυσμό για δυνατότητες απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Κολόκα επιλέχθηκε η συγκεκριμένη θεματολογία για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών, γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή «υπάρχουν πολλές ανενεργές εκτάσεις, υπάρχει ενδιαφέρον νέων ανθρώπων για να ασχοληθούν με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, είναι μια καλλιέργεια με πολλές προοπτικές και ενδιαφέρον από αγορές του εξωτερικού».

Ανάλογα Εργαστήρια Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στον Κατσικά και στο Μπιζάνι με θεματολογία που «αγγίζει» τις συγκεκριμένες περιοχές. Συγκεκριμένα στον Κατσικά το Εργαστήριο Ενημέρωσης θα έχει ως θέμα «Γεωργοκτηνοτροφία και μεταποίηση» και στο Μπιζάνι «Δημιουργία νέων κτηνοτροφικών μονάδων και διαχείριση λυμάτων πτηνοτροφικών μονάδων».

Ο διευθυντής της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., Γεράσιμος Παπαηλίας, προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους από την ευρύτερη περιοχή του Περάματος και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο Ενημέρωσης, λέγοντας πως «θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες-εισηγητές σχετικά με τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με νέες δυναμικές καλλιέργειες και αρωματικά φυτά». Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες , καθώς ήδη δειλά – δειλά, έχουν ξεκινήσει κάποιες καλλιέργειες αρωματικών φυτών στην περιοχή του Περάματος.

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Συντονιστής εταίρος είναι η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments