Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εργαστήριο Ενημέρωσης στον Κατσικά για τη γεωργοκτηνοτροφία και μεταποίηση
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εργαστήριο Ενημέρωσης στον Κατσικά για τη γεωργοκτηνοτροφία και μεταποίηση

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Εργαστήριο Ενημέρωσης με θέμα: «Γεωργοκτηνοτροφία και Μεταποίηση» διοργανώνει η «Ήπειρος Α.Ε.» σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και τις  Δημοτικές Ενότητες Περάματος και Ανατολής.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πρώην Δημαρχείου Δήμου Παμβώτιδας στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Η συγκεκριμένη Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ και συγκεκριμένα του  «Τοπικού σχεδίου απασχόλησης ανέργων και αγροτών στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Μετά το πετυχημένο πρώτο ενημερωτικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα για τα αρωματικά φυτά, ακολουθεί αυτό του Κατσικά, όπου αναπτύσσεται μια άκρως ενδιαφέρον θέμα για τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών αρμόδιος για τη Δ.Ε. Παμβώτιδας, Γιώργος Βίνης, «το Εργαστήριο Ενημέρωσης είναι μια καλή ευκαιρία για τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας να ενημερωθούν από τους ειδικούς που έχουν γνώση και πείρα. Θα μιλήσουμε για την επεξεργασία-μεταποίηση και την ποιότητα, συνεπώς και για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του πρωτογενή τομέα».

Ο διευθυντής της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., Γεράσιμος Παπαηλίας, τόνισε ότι το σημαντικό στοιχείο του Εργαστηρίου Ενημέρωσης είναι ότι «παρουσιάζεται  το θέμα από την πρακτική. Θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα Αγροτική πολιτική και τις επιδοτήσεις, τη διαδικασία αδειοδότησης νέων γεωργοκτηνοτροφικών μονάδων, τη μεταποίηση των προϊόντων και το πώς μπορεί να δουλέψει ένας σύγχρονος τυροκόμος».

Θα ακολουθήσει ένα ακόμη Εργαστήριο Ενημέρωσης στην Πεδινή για τους κατοίκους της Δ.Ε. Μπιζανίου, με θέμα «Δημιουργία νέων κτηνοτροφικών μονάδων και διαχείριση λυμάτων πτηνοτροφικών μονάδων».

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Συντονιστής εταίρος είναι η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. και η συμμετοχή στα Εργαστήρια Ενημέρωσης είναι δωρεάν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑ

18:00 Προσέλευση – εγγραφές

18:20 Χαιρετισμοί

Γιώργος Βίνης, Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων

Νικόλαος Κάτσιος, Αντιπεριφερειάρχης

Γεράσιμος Παπαηλίας, Δ/ντης ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ – Πρόεδρος ΑΣ «Προωθώντας την Απασχόληση»

18:40 «Νέα αγροτική πολιτική – επιδοτήσεις» Χρήστος Ρούκος, Γεωπόνος-Διδάκτωρ Γεωπονίας, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ιωαννίνων

19:00 «Αδειοδοτήσεις αγροτικών εγκαταστάσεων», Έφη Εξάρχου, MSc Μηχανικός Περιβάλλοντος

19:30 «Ο σύγχρονος τυροκόμος» Δρ. Αλεξάνδρα Μέγα, Διευθύντρια Γαλακτομικής Σχολής

19:50 «Κίνηση για το Γιαννιώτικο γάλα και προοπτικές της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο» Μιχάλης Τζίμας εκπρόσωπος κίνηση «Γιανιώτ’κο»

20:15 Συζήτηση

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments