Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Πάλη τώρα για άμεσα μέτρα ανακούφισης !

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Πάλη τώρα για άμεσα μέτρα ανακούφισης !

ekiΑπό:Γιώργος Γκόντζος–“Οι 10.000 ανασφάλιστοι  της πόλης μας είναι άνεργοι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όσο χαμηλά κι αν το βάζει κάθε φορά η Κυβέρνηση και η Ε.Ε.  Από αυτούς η Κυβέρνηση ζητά να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, η ΔΕΗ απειλεί να τους κόψει το ρεύμα, τα δικά τους παιδιά ξεκινούν σε λίγο το σχολείο χωρίς να εξασφαλίζονται ούτε τα απαραίτητα”,τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ,στην οποία αναφέρονται και τα ακόλουθα:

“Ο αριθμός αυτός που κάθε χρόνο θα αυξάνεται και στην πόλη μας και πανελλαδικά είναι η αλήθεια που προσπαθεί να κρύψει η Κυβέρνηση με τους πανηγυρισμούς της για τη μείωση της ανεργίας. Η μείωση της ανεργίας  που πανηγυρίζουν είναι αποτέλεσμα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, της αύξησης της μερικής απασχόλησης  και των τσάμπα εργατών που δίνουν με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Καλούμε τους ανέργους, τους ανασφάλιστους της πόλης να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και να παλέψουν για :

  • Επίδομα ανεργίας στα 600€ σε όλους τους ανέργους, στους μικρούς ΕΒΕ που έκλεισαν, στους νέους επιστήμονες που δεν βρίσκουν δουλειά.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους
  • Καμία διακοπή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος. Μείωση των τιμολογίων και των ανταποδοτικών τελών κατά 50%.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνεια. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος το διάστημα της ανεργίας, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Δωρεάν παροχή των απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά ανέργων. Δωρεάν γεύματα για όλα τα παιδιά στα σχολεία. Ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στην πόλη για στέγαση όλων των φοιτητών.
  • Μέτρα περιορισμού της ανεργίας : πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.”

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments