Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων- Άμεση ανάκληση των απολύσεων στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων- Άμεση ανάκληση των απολύσεων στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

 

<<Οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ δεν είναι ούτε μεμονωμένο γεγονός, ούτε διαφέρουν από τις απολύσεις που γίνονται σε άλλους χώρους δουλειάς. Γίνονται για να υπηρετήσουν τα ίδια συμφέροντα, τα συμφέροντα της εργοδοσίας, γίνονται στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της υπεράσπισης των κερδών τους>>,τονίζει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων είναι η ακόλουθη:

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ενημερωθήκαμε ότι η Διοίκηση του ΚΤΕΛ ΑΕ προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων με τη μορφή της προειδοποίησης.

Οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ δεν είναι ούτε μεμονωμένο γεγονός, ούτε διαφέρουν από τις απολύσεις που γίνονται σε άλλους χώρους δουλειάς. Γίνονται για να υπηρετήσουν τα ίδια συμφέροντα, τα συμφέροντα της εργοδοσίας, γίνονται στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της υπεράσπισης των κερδών τους.

Επιδιώκουν να διαμορφώνεται μια κατάσταση στα ΚΤΕΛ όπου οι εργαζόμενοι θα είναι όσο πιο φτηνοί, πιο αναλώσιμοι, ενώ αντίθετα το εισιτήριο για το επιβατικό κοινό θα γίνεται ολοένα και πιο ακριβό. Την ίδια ώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες συνεχώς θα υποβαθμίζονται ειδικά για μη «κερδοφόρους προορισμούς». Στοχεύουν σε εργαζόμενους που θα κάνουν συνεχώς τη διαδρομή ανάμεσα στην ανεργία και τη «δουλειά» με μισθούς πείνας, με εντατικοποιημένα ωράρια, ενώ η ασφαλή μεταφορά από κοινωνικό δικαίωμα και ανάγκη θα μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ

Το κεφάλαιο στηρίζεται στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους  που με αφορμή την καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να ενισχύει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Απαιτούν εργαζόμενους φθηνούς – ευέλικτους, εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι, εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις να δουλεύουν όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που η εργοδοσία και τα κόμματα της χτυπάνε το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  σε κρυφές συναντήσεις με τον ΣΕΒ προσυπογράφει ουσιαστικά τη νέα ΕΓΣΣΕ με τους άθλιους μισθούς 586 και 511 ευρώ το μήνα βάζοντας μ’αυτό τον τρόπο πλάτη στις επιδιώξεις των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουμε αποκτήσει πια την εμπειρία να μη τσιμπάμε στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια και ότι έρχεται η ανάπτυξη.

Είναι κενό γράμμα η έξοδος από τα μνημόνια όταν παραμένουν και ενισχύονται παραπέρα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίσανε.

Η «ανάπτυξη» που επικαλούνται δεν θα καταργήσει τα ελαστικά ωράρια, τα δουλεμπορικά γραφεία, την απελευθέρωση των απολύσεων, τους μισθούς για ένα κομμάτι ψωμί.

Η ανάπτυξή τους δεν θα προστατέψει το σπίτι μας από τις τράπεζες, δε θα μας γλιτώσει από τον ΕΝΦΙΑ και τους ακριβούς λογαριασμούς.

Όλα τα μέτρα που πήραν θα είναι διαρκώς μπροστά μας και θα προστίθενται συνεχώς και άλλα. Ουσιαστικά όλη η ζωή μας θέλουν να είναι ένα «μνημόνιο» χωρίς ημερομηνία λήξη, ανεξαρτήτως πως θα το ονομάζουν.

Η ανάπτυξή τους, όχι μόνο δεν αφορά εμάς τους εργαζόμενους αλλά αντίθετα πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

Έχουμε αποκτήσει επίσης την εμπειρία και εδώ στην περιοχή μας ότι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας μόνο ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο.

Αγώνας που πρέπει να έχει τη στήριξη και την αλληλεγγύη και άλλων εργαζομένων και άλλων συνδικάτων.

Ο περήφανος αγώνας των εργαζόμενων στα ΜΑΡΚΕΤ-ΙΝ στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ κλπ. δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι, δείχνει ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκτιμάμε ότι οι απολύσεις στο ΚΤΕΛ δεν είναι υπόθεση μόνο των ίδιων των απολυμένων, αλλά αντίθετα είναι του συνόλου των εργαζομένων του Νομού μας. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό.

Στη δική τους θέση χθες ήταν άλλοι εργαζόμενοι, αύριο θα είναι άλλοι.

Δεν θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε.

Σ’αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ σε σύσκεψη τη Δευτέρα 26 Μάρτη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων από κοινού και με άλλα συνδικάτα να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments