Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: “Η απεργία στις 2 του Οκτώβρη, στις 24 Σεπτέμβρη είναι μόνο η αρχή”

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: “Η απεργία στις 2 του Οκτώβρη, στις 24 Σεπτέμβρη είναι μόνο η αρχή”

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα και στην πόλη μας που έδωσαν μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 2 του Οκτώβρη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης της ΝΔ. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τα εκατοντάδες μέλη των πρωτοβάθμιων Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, που από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη συγκρότησαν απεργιακές φρουρές, περιφρούρησαν την απεργία στους μεγάλους χώρους δουλειάς του νομού μας. Έξω από τις πύλες του Νιτσιάκου, στα σούπερ μάρκετ Market In, στα εργοτάξια κατασκευών, αποδείξαμε στην πράξη ότι η επιτυχία της απεργίας είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων μέσα από την οργάνωση, την κινητοποίηση και την αλληλεγγύη.

Το παράδειγμά μας, είναι η καλύτερη απάντηση στον Πρωθυπουργό μειοψηφίας της χώρας και στους επαγγελματίες συνδικαλιστές της μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τους οποίους χαριεντίζονται όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Χαιρετίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον αμπελουργικό σύλλογος Ζίτσας που με την συμμετοχή τους στις απεργιακές φρουρές και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου απέδειξαν πως ο εχθρός είναι κοινός. Είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, που με την πολιτική τους ταλαιπωρούν εμάς τους πολλούς.

Παράδειγμα οι 11 εργαζόμενοι του πρώην Καρυπίδη. Τρεις δικαστικές αποφάσεις (αποτέλεσμα του πολύμορφου αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας της πόλης) απαιτούν την άμεση επιστροφή στην εργασία τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με την εργοδοσία της Market In να αρνείται την εφαρμογή τους με τις πλάτες των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η απεργία στις 2 του Οκτώβρη, στις 24 Σεπτέμβρη είναι μόνο η αρχή. Δούλοι του 21 ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Αυτούς τους αγώνες φοβάται η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις τους. Για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους και με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η ΝΔ επιχειρώντας να χτυπήσει την οργάνωση των εργαζομένων, να βάλει τα σωματεία στον πάγο και τους εργαζόμενους στον καναπέ. Δεν θα τους περάσει. Χρέος κάθε εργαζόμενου είναι με πείσμα να υπερασπιστούμε το σωματείο μας, να τα δυναμώσουμε, να συμμετέχουμε σε συλλογικές διαδικασίες.

Συνεχίζουμε ακούραστα με επιμονή και υπομονή, αποκαλύπτοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης σε επαγρύπνηση ενάντια στα νέα αντεργατικά χτυπήματα της κυβέρνησης ΝΔ στο ασφαλιστικό, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, και τόσα άλλα.

Όχι στην ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις, όχι στην επίσκεψη του Αμερικανικού Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας. Καλούμε τους βιοπαλαιστές της πόλης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στις Βάσεις του θανάτου την Παρασκευή 7:00 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments