Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ετοιμότητα στο Δήμο Πρέβεζας για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Ετοιμότητα στο Δήμο Πρέβεζας για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται στην περιοχή της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας , από σήμερα Τρίτη (μετά το μεσημέρι) και αύριο Τετάρτη μέχρι τις απογευματινές ώρες για τα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Σε ότι αφορά το Δήμο της Πρέβεζας , σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, έγινε επιμερισμός των αρμοδιοτήτων σε αιρετούς και υπηρεσίες.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Π  είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός των φρεατίων από φερτά υλικά ενώ ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή παρακολουθώντας την εξέλιξη των φαινομένων.

Ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ροπόκης δήλωσε:

“ Είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση μπορεί να προκύψει τις επόμενες ώρες.

Τα μηχανήματα και το έμψυχο δυναμικό του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ έχουν πραγματοποιηθεί  εργασίες που μας αναλογούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ευθύνης μας”.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments