Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Ευρωπαϊκή διάκριση για το Γενικό Λύκειο Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας  

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Γενικό Λύκειο Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας  

etiketaΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η παράδοση στις Ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Γενικό Λύκειο Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» του δήμου Ζίτσας συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της δράσης eTwinning απέσπασε την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, για την τελειότητα της εργασίας με τίτλο “Exploring professions”, που παρουσίασαν οι μαθητές της Α’ τάξης υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φωτεινής Τσιάμη.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή του προς το Δ/ντη του Γ.Ε.Λ. Νικ. Παππά συγχαίρει μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς με τις επιτυχίες και διακρίσεις που σημειώνουν αποδεικνύουν πως στο σχολείο παρέχεται ουσιαστική και με περιεχόμενο εκπαίδευση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θέλω να διαβιβάσετε τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές που είναι και οι πρωταγωνιστές των διακρίσεων, στην εκπαιδευτικό -υπεύθυνη της όλης προσπάθειας κα Φωτεινή Τσιάμη  καθώς και στο σύνολο των Εκπαιδευτικών του σχολείου σας, οι οποίοι ο καθένας από την πλευρά του αλλά και συλλογικά συμβάλλατε στον κοινό στόχο για την επίτευξη τόσο σημαντικών διακρίσεων.

Βλέποντας τους νέους μας να διαπρέπουν αλλά και ένα δημόσιο Σχολείο να  διακρίνεται εκτός των ελληνικών συνόρων αισθάνομαι αισιόδοξος και υπερήφανος καθώς αποδεικνύεται  πως επιτελείται καθημερινά σπουδαίο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο παρά τις πραγματικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες.

Υποχρέωση όλων μας, είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τις προσπάθειες σας για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

 Καλή πρόοδο στους μαθητές και ευόδωση κάθε προσωπικού και συλλογικού στόχου σας. Με την βεβαιότητα  πως πάντα θα μας κάνετε υπερήφανους.»

Η ΔΡΑΣΗ eTwinning

Το eΤwinning είναι δράση μέσω της οποίας σχολεία από ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, συνεργάζονται σε κοινά σχολικά projects. Η ιδέα του project ξεικινά από δύο σχολεία διαφορετικών χωρών, τους  λεγόμενους “ιδρυτές”, τα οποία συμφωνούν να δουλέψουν συνεργατικά πάνω σε ένα κοινό θέμα, και κατόπιν επιτρέπεται να προστεθούν και άλλα σχολεία. Το Γενικό Λύκειο Ελεούσας μαζί με αντίστοιχο σχολείο από τη Λιθουανία αποτέλεσαν τους ιδρυτές του project “Exploring professions” και κατόπιν προστέθηκαν εταιρικά σχολεία από την Ιταλία, και την Τουρκία.

Η ιδέα του project όπως εξηγεί η κ. Τσιάμη ήταν η εξής: Οι μαθητές της Α΄Λυκείου τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Λιθουανία συχνά προβληματίζονται έντονα σχετικά με την επιλογή προσανατολισμού σπουδών στο Λύκειο και επαγγέλματος μετέπειτα. Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό καθόρισε και τους άξονες εργασίας μας στο project: α) Ενημερώνοντας τους για τους διαθέσιμους προσανατολισμούς σπουδών στο λύκειο και τη σύνδεσή τους με τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα του σχολικού προγράμματος, β) βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα γνωρίσματα της προσωπικότητας τους, γ) μελετώντας τις προοπτικές των επαγγελμάτων που τους ενδιαφέρουν τόσο στην Ελληνική όσο και στην  Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, δ) ανταλλάσσοντας απόψεις, γνώσεις και προβληματισμούς με τους μαθητές των εταιρικών σχολείων.  «Το eTwinning επισημαίνει η κ. Τσιάμη,  δίνει την ευκαιρία στους μαθητές διαφορετικών εθνοτήτων και πολιτισμών να αναπτύξουν φιλίες, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Έτσι, αποκομίζουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη».

Δείτε Επίσης

Σ.Σούρλας-Η απόπειρα να αξιολογηθεί  η ψήφος  μεγάλης  ομάδας πολιτών  με ψυχιατρικούς όρους ,είναι μια,εγκληματικού τύπου, πρακτική

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   Ποια είναι τα  αίτια, ποιες οι ερμηνείες  για  το φαινόμενο που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments