Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / «Ζωσιμαία» Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων «διαβάζω και αλλάζω… μαθαίνω να αγαπώ!» Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά σχολικής ηλικίας

«Ζωσιμαία» Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων «διαβάζω και αλλάζω… μαθαίνω να αγαπώ!» Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά σχολικής ηλικίας

1-4-150x220Η Λέσχη Μικρών Αναγνωστών,  για μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, ξεκίνησε χθες  Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στη «Ζωσιμαία» Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, με σύνθημα ««διαβάζω και αλλάζω… μαθαίνω να αγαπώ!».

Το μήνυμα είναι εμπνευσμένο από την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, με την υποστήριξη της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Η Λέσχη αποτελεί μία δημιουργική δράση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, η οποία πραγματοποιείται με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά. Στόχος είναι η καλλιέργεια της δημιουργικής σχέσης με το διάβασμα, και η προώθηση της φιλαναγνωσίας με ευχάριστο και ευρηματικό τρόπο, από την παιδική ηλικία, ώστε η ανάγνωση  να γίνει μέρος της καθημερινότητας των παιδιών.

Η Λέσχη πραγματοποιείται  δύο φορές την εβδομάδα με σκοπό την ανάγνωση, την συζήτηση και την υλοποίηση πολυποίκιλων δραστηριοτήτων πάνω σε επιλεγμένα βιβλία και θεματικές. Μέσα από τις ιστορίες που θα διαβαστούν σίγουρα θα αλλάξουμε και θα μάθουμε ν’ αγαπούμε τη μαμά, την οικογένειά μας τον εαυτό μας, τους γύρω μας και τη φύση.

Η Λέσχη μας πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή των φοιτητριών μας Δήμητρας Καλλιώρα (Παν/μιο Ιωαννίνων, Τμήμα Φιλολογίας) και Θεοδώρας Καρυώτη (Παν/μιο Ιωαννίνων, Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας).

Από 11 Απριλίου 2016 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, ώρα 16:00-18:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 0 72863, στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (zosimailib.sch.gr) και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης .

ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μ. Μπότσαρη & Ελ. Βενιζέλου, 454 44 Ιωάννινα

ΤΗΛ.: 2651 0 72863

e-mail: zosimaialib.sch.gr

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments