Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και  παρουσίαση βιβλίου σήμερα στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και  παρουσίαση βιβλίου σήμερα στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

bibliouhkhΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι:

«Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, αξιοποιώντας το υλικό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημου εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, προγραμμάτισε σχετικές δράσεις για την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 και για τις σχολικές τάξεις που προγραμματισμένα θα επισκεφτούν το πρωί τη Βιβλιοθήκη.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και πλούσιο υλικό για όλες τις ηλικίες σχετικά με την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.saferinternetday.org.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Μανόλη Πέπονα «Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά. Ο αγώνας εναντίον του Άξονα στην περιοχή Αγρινίου-Τριχωνίδας».Χωρίς τίτλο

 

Ο νεαρός συγγραφέας Μανόλης Πέπονας, θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, με τίτλο ««Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά. Ο αγώνας εναντίον του Άξονα στην περιοχή Αγρινίου-Τριχωνίδας» στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός από τον συγγραφέα, ο κ. Ηλίας Υφαντής, Φιλόλογος και Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών και ο κ. Βασίλης Γεωργάκης, Ιστορικός. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Γιωγγαράς-Bookstars.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ζωσιμαίας για παρουσίαση νέων βιβλίων από νέους συγγραφείς.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017, στις 07:00 το απόγευμα στο χώρο του Κεντρικού Αναγνωστηρίου της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Μ. Μπότσαρη & Ελ. Βενιζέλου, 454 44 Ιωάννινα (1ος όροφος).

                                                                                   

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments