Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΗΜΕΡΙΔΑ “ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ”

ΗΜΕΡΙΔΑ “ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ”

Ο ογκολογικός ασθενής, αφού ξεπεράσει την αρχική του νόσο, αντιμετωπίζει δυστυχώς περισσότερα προβλήματα από την παρουσία ενός λεμφοιδήματος παρά από αυτή καθ’ εαυτή την νόσο ή ενδεχομένως από ένα χειρουργείο στο οποίο έχει υποβληθεί.

Η μειωμένη λειτουργικότητα, το βάρος και η δυσφορία επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητές του, οδηγώντας τον σε απογοήτευση, θυμό και κατάθλιψη.

Η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, στην Ελλάδα, χωλαίνει…!

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την Αποκατάσταση των Παθήσεων του Λεμφικού Συστήματος και Οιδημάτων ( ΟΕΕ  ΑΠΛΕΣΟ ) διοργανώνει το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00πμ στα Ιωάννινα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ.Χατζής»,  ημερίδα με θέμα :

 

« Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή, φροντίδα,

θεραπεία και αυτοδιαχείριση »

 

Η ημερίδα είναι μέρος των δράσεών μας, οι οποίες ξεκίνησαν από την Αθήνα, στοχεύοντας στην ανταλλαγή τεκμηριωμένων απόψεων με εμπλεκόμενες επιστημονικές ειδικότητες, σχετικές με το λεμφικό σύστημα και το λεμφοίδημα, ενημερώνοντας παράλληλα συλλόγους ογκολογικών ασθενών.

Τα Ιωάννινα αποτελούν τον δεύτερο σταθμό των δράσεών μας, σε έναν προγραμματισμένο κύκλο ημερίδων σε όλη την επικράτεια, θέτοντας προβληματισμούς για μια συστηματική προσέγγιση του προβλήματος.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments