Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Η Αθήνα εκβιάζει την Ευρώπη για κύμα μεταναστών» αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ

«Η Αθήνα εκβιάζει την Ευρώπη για κύμα μεταναστών» αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες γράφουν πως πρόκειται για «απειλή που διατυπώνεται εκ νέου»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Δεν διέφυγε, όπως αναμενόταν, της προσοχής των γερμανικών ΜΜΕ η αναφορά του υπουργού Εθνικής Αμύνης πως η Ελλάδα μπορεί να «αναστείλει το Δουβλίνο ΙΙ, και παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και πάνε Βερολίνο». Οι τίτλοι είναι πανομοιότυποι σε όλα τα κείμενα σε ιστοσελίδες και εφημερίδες: «Η Αθήνα απειλεί με κύμα μεταναστών».

Η αναφορά του υπουργού παρουσιάζεται ξεκάθαρα ως εκβιασμός. Ενδεικτικά, το Spiegel ξεκινά το κείμενό του εξηγώντας ότι το σκεπτικό είναι «όποιος δεν μας βοηθήσει, θα του στείλουμε πρόσφυγες». Ανάλογος είναι ο τόνος σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ, από την Frankfurter Allgemeine Zeitung μέχρι την Bild.

Οι περισσότεροι επίσης αναφέρουν πως πρόκειται για «απειλή που διατυπώνεται εκ νέου», δείχνοντας σε προηγούμενη ανάλογη αναφορά του Γιάννη Πανούση αλλά και την επισήμανση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά πως αν η Ελλάδα καταρρεύσει οικονομικά, μπορεί να γίνει «πύλη τζιχαντιστών».

Συμπληρώνοντας την εικόνα, τα ΜΜΕ αναφέρουν επίσης την πρόταση της γερμανικής συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών στις προηγούμενες αναφορές: Λύση θα ήταν, είχε προτείνει η ένωση αστυνομικών, να αποκλειστεί εάν χρειαστεί η Ελλάδα από τη ζώνη Σένγκεν.

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments