Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η αντιπλημμυρική «θωράκιση» της Άρτας επί τάπητος στο Συντονιστικό του Δήμου

Η αντιπλημμυρική «θωράκιση» της Άρτας επί τάπητος στο Συντονιστικό του Δήμου

SYNTONISTIKO

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων, ώστε η περιοχή της Άρτας να μην ξαναζήσει εικόνες σαν και αυτές του περασμένου χειμώνα, έγινε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, εν όψει του χειμώνα.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου, τονίστηκε απ’ όλους, πως αυτό που προέχει είναι η Άρτα και η ασφάλεια των πολιτών, για αυτό και η συνεργασία όλων των φορέων αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία.

«Ο Δήμος Αρταίων κάνει καθημερινά εργασίες καθαρισμών αυλάκων με συνεργεία του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γιώργος Καραγιώργος και συμπλήρωσε πως «το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει ενημερωτική καμπάνια στους πολίτες της Άρτας, ώστε να αντιληφθούν όλοι, ότι πρέπει να βοηθήσουν στις ενέργειες που γίνονται για τους καθαρισμούς αυλάκων, ώστε να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα».

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά- ενημέρωση στις εξελίξεις για την υπόθεση, τόσο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης (η πρώτη φάση ως γνωστόν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ), όσο και για την εκπόνηση από την υπηρεσία Δ7 του Υπουργείου Υποδομών της μελέτης για την Οριοθέτηση και Διευθέτηση της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου, θέμα που για δεκαετίες εκκρεμεί, αλλά τώρα με συντονισμένες κινήσεις φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για να λυθεί.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν ακόμη οι Εμμανουήλ Γοργόλης Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, Αθανάσιος Μικρούλης Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Απόστολος Μαρκοστάμος Ανθυπολοχαγός (ΥΓ) από το ΚΕΝ Άρτας, Νικόλαος Τριανταφυλλάκης από τη ΔΕΥΑ Άρτας, Κωνσταντίνος Νάκος από την Π.Ε. Άρτας, Παναγιώτης Ζυγουβέλης, μέλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικός Σύμβουλος και Θεόδωρος Μπαλατσούκας, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αρταίων.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments