Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ”ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ” για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Η ”ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ” για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Σε ανακοίνωση της η ”ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ” αναφέρει τα εξής:

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγωνιστές που ενίσχυσαν τον συνδυασμό της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ». Ευχαριστούμε όλους και όλες τους/τις συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές. Σε καιρούς δύσκολους για κάθε μαχητικό, ανατρεπτικό, πραγματικά αριστερό σχηματισμό σαν την παράταξη μας, εμείς δώσαμε ένα ωραίο, γεμάτο συλλογικότητα, αγώνα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Δήμο Ιωαννιτών δεν εξέφρασαν την ουσιαστική αποδοκιμασία στις αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούνται από αυτούς που διαχειρίστηκαν τις τύχες του Δήμου Ιωαννιτών όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Παρόλα αυτά, εκτιμούμε ότι είναι πολύτιμη κατάκτηση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα η εκλογή δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας.
Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας βρίσκονται αντιμέτωπες δύο δημοτικές παρατάξεις, η παράταξη του Μπέγκα (νυν δημοτική αρχή) και η παράταξη του Ελισάφ, οι οποίες παρατάξεις παρά τις επιμέρους δευτερεύουσες αντιθέσεις τους συγκροτούν ένα μέτωπο υποταγής της τοπικής αυτοδιοίκησης στις ευρωπαϊκές και μνημονιακές δεσμεύσεις.
Τα ψηφοδέλτια που αντιμάχονται στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στηρίζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι τον υδάτινο πλούτο της περιοχής, μεγάλες δημόσιες εκτάσεις που διαθέτει η πόλη μας, καθώς και τα νέα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις βασικών τομέων του Δήμου, όπως η διαχείριση και ο έλεγχος των απορριμμάτων.
Τα ψηφοδέλτια του Μπέγκα και του Ελισάφ δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας όχι μόνο δεν πρέπει να στηρίξουν κανένα από τα δύο ψηφοδέλτια αυτά, αλλά πρέπει να ετοιμάζονται για τους νέους αγώνες που πρέπει να οργανωθούν για να ματαιώσουν αυτές τις επιδιώξεις.
Την Κυριακή 2 Ιουνίου στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, που επιβάλλει το σύστημα για να επιλέξουμε διαχειριστή και εγκλωβίζοντας σε διλήμματα τους δημότες, είναι ανάγκη οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων να αποδοκιμάσουν (ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ) και τους δύο υποψήφιους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο.
Ταυτόχρονα, όπως γράφαμε και προεκλογικά, το πραγματικό ζητούμενο είναι να βελτιωθεί η ζωή και η πόλη μας και αυτό θα γίνει με μαζική συλλογική δράση.
Στις νέες συνθήκες που δημιουργεί ο Κλεισθένης Ι και στην επιδίωξη διαμόρφωσης συναινέσεων για να λειτουργήσει ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, το κύριο ζήτημα είναι να συγκροτηθεί μαχητική αγωνιστική αντιπολίτευση, που θα παρεμβαίνει ανατρεπτικά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της εργαζόμενης πλειοψηφίας, για απειθαρχία και ρήγματα στην επιτροπεία, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων των ΕΣΠΑ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments