Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η Δημοτική αρχή για την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής , που έκανε αποδεκτή προσφυγή και ακύρωσε απόφαση που προέβλεπε μείωση τελών και ρύθμιση δόσεων

Η Δημοτική αρχή για την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής , που έκανε αποδεκτή προσφυγή και ακύρωσε απόφαση που προέβλεπε μείωση τελών και ρύθμιση δόσεων

F6128B6792644DC06ABE2007FCAC57FF

 Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής ”για την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152,  που έκανε αποδεκτή προσφυγή συγκεκριμένων πολιτών και προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε μείωση τελών και ρύθμιση δόσεων για τις νέες συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης.”
Τι απαντά στην ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Το Βασιλικό Διάταγμα, η ακύρωση και … οι πανηγυρισμοί!!!

 Βασισμένη στο Βασιλικό Διάταγμα του 1958 που προβλέπει την τοιχοκόληση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου περί τελών στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου  και στην είσοδο εκκλησιών (!!!) , η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, έκανε αποδεκτή προσφυγή συγκεκριμένων πολιτών και προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε μείωση τελών και ρύθμιση δόσεων για τις νέες συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης.

Επίσης η Επιτροπή ακύρωσε και την απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία είχε απορρίψει την εν λόγω προσφυγή που είχε αρχικά κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Για την εξέλιξη αυτή η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων δηλώνει τα εξής:

  1. Για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ήταν εξαρχής πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής, ότι σε μία περίοδο κρίσης, έπρεπε αφενός να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούνε στο κόστος σύνδεσης με την αποχέτευση , αφετέρου να εξασφαλίσουμε έσοδα και άρα βιωσιμότητα σε μια μεγάλη επιχείρηση όπως είναι η ΔΕΥΑΙ, δίνοντας σημαντικά κίνητρα στους πολίτες για να προχωρήσουν στις συνδέσεις.

Τόσο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβαν πριν αρκετούς μήνες την γνωστή απόφαση που μείωνε το τέλος σύνδεσης  και παρείχε σημαντικά κίνητρα, όπως  εκπτώσεις και αυξημένες δόσεις αποπληρωμής. Μια απόφαση που τέθηκε σε ισχύ αφού έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, όπως αυτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτή η απόφαση αφορά εκατοντάδες συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών στις οποίες ήδη έχει ολοκληρωθεί ή βαίνει προς ολοκλήρωση το νέο δίκτυο αποχέτευσης (π.χ. Ανατολή, Κατσικά Νησί, Πεδινή) και στις περιοχές όπου δρομολογήθηκε η κατασκευή του (Καρδαμίτσια, Μάρμαρα κ.λ.π.)

  1. Για την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του Άρθρου 152

Η Επιτροπή του Αρ 152, προχώρησε σε μία απόφαση που «θεοποιεί» τους τύπους και αγνοεί την ουσία.

Αφού η προσφυγή δεν είχε καμία τύχη και απορρίφτηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι προσφεύγοντες κατέφυγαν στην Επιτροπή του Άρ 152, επικαλούμενοι την μη τήρηση του Βασιλικού Διατάγματος 24-9/20-10-1958 περί δημοσιότητας, που παραδόξως είναι σε ισχύ.

Τι επικαλείται στην ουσία η προσφυγή και το έκανε αποδεκτό η Επιτροπή;  Ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλαβε δημοσιότητα επειδή δεν τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου και στις εισόδους των εκκλησιών.

Είναι γνωστό σε όλους και κυρίως στους άμεσα ενδιαφερόμενους πολίτες, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα. Εκδόθηκαν δελτία τύπου από το Δήμο Ιωαννιτών, δόθηκαν συνεντεύξεις και υπήρξαν εκτενέστατα ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς το θέμα αφορούσε εκατοντάδες συμπολίτες και ήταν μεγάλου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον η απόφαση αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο site του Δήμου.

Η έννοια της «δημοσιότητα» προφανώς είχε άλλα χαρακτηριστικά το 1958 !!!!

 

Η «τυπολατρική» απόφαση της Επιτροπής του Αρ 152 που επιφέρει αναστάτωση πρωτίστως στους πολίτες, πραγματικά προκαλεί μεγάλη έκπληξη, πολύ δε περισσότερο  όταν μετέχουν σε αυτή και αυτοδιοικητικοί που δεν διαχωρίζουν τον τύπο από την ουσία!

  1. Για την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας.

Η Δημοτική Αρχή έως σήμερα έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δεν βάζει «ταμπέλες στους συμπολίτες» και δεν τους διαχωρίζει.

Πιθανότατα να πρόκειται για … σατανική σύμπτωση το ότι η προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρει την υπογραφή πολίτη που από το 2003 έως το 2010 επί Δημαρχίας του κ. Γκόντα  ορίζονταν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΙ έπειτα από πρόταση της τότε Δημοτικής Αρχής.

Η παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» βέβαια, «θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει» κι έσπευσε αμέσως να «πανηγυρίσει» με ανακοίνωση της την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιπαρερχόμαστε το συνηθισμένο αγοραίο ύφος των ανακοινώσεων της συγκεκριμένης παράταξης και τα ψεύδη που περιέχει η ανακοίνωση περί του ύψους της αμοιβής του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό ότι «κανείς εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΙ δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή του αρθρου 152 για να υποστηρίξει την υπόθεση», διευκρινίζουμε πως … περιέργως ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στο Δήμο Ιωαννιτών ο χρόνος συνεδρίασης της Επιτροπής και ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί σε αυτή. (σημείωση: η προσφυγή στρέφονταν κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όχι της ΔΕΥΑΙ, και προφανώς ούτε και στη ΔΕΥΑΙ γνωστοποιήθηκε η συνεδρίαση )

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έχει επιλέξει από την πρώτη μέρα της παρουσίας της στο Δημοτικό Συμβούλιο, την τακτική της μίζερης παρακωλυτικής μικροπολιτικής.

Με την τακτική των προσφυγών και της πρόκλησης καθυστερήσεων που ακολουθεί συστηματικά, ούτε χρήσιμη ούτε στους πολίτες είναι , ούτε ανταποκρίνεται στο ρόλο στον οποίο την έταξαν.

Οι πολιτικές πρακτικές  που ακολουθεί η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και ο επικεφαλής της ανήκουν στο παρελθόν.

Η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με το παρελθόν και τη μιζέρια που αποπνέει. Εργάζεται με γνώμονα το παρόν και το μέλλον.

Σε ότι αφορά την πολιτική απόφαση που,  σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία διευκολύνει τους πολίτες να προχωρήσουν τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης και εξασφαλίσει έσοδα στη ΔΕΥΑΙ συμβάλλοντας στο συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής που εξασφαλίζει  τη βιωσιμότητα της, θα υλοποιηθεί απολύτως.

Διαβεβαιώνουμε δε τους συμπολίτες μας, ότι γίνονται όλες οι νομικές, διοικητικές και πολιτικές ενέργειες, που θα διασφαλίσουν ότι θα υλοποιηθεί, χωρίς να υπάρξει επιπλέον ταλαιπωρία των πολιτών που ήδη έχουν κάνει χρήση όσων προβλέπει η απόφαση που ακυρώθηκε από την Επιτροπή του Αρ 152.

η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, έκανε αποδεκτή προσφυγή συγκεκριμένων πολιτών και προχώρηση στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε μείωση τελών και ρύθμιση δόσεων για τις νέες συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments