Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Η Δημοτική Παράταξη “Γιάννενα Τώρα” ,για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Δημοτική Παράταξη “Γιάννενα Τώρα” ,για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

HPIM2189[1]Από:Γιώργος Γκόντζος–Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Γιάννενα Τώρα” για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στο θέμα των προσφύγων που φτάνουν στο Δήμο μας και στους γειτονικούς Δήμους. Ως πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζουμε την βαθιά εκτίμησή μας στους πολλούς συνδημότες μας που ως ιδιώτες ή ως στελέχη φορέων και υπηρεσιών έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που ο πόλεμος έστειλε στα μέρη μας.

Από την άλλη πλευρά όμως, τονίζουμε την προχειρότητα, ανεξήγητη πολλές φορές, με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, καθώς είχαμε τονίσει εξ αρχής, μαζί με πολλούς άλλους φορείς, την διαφωνία μας με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου ο οποίος κάθε άλλο παρά κατάλληλος μπορεί να θεωρηθεί. Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, ηλεκτροδότηση, φωτισμό, θέρμανση• απαράδεκτες συνθήκες υγρασίας και λάσπης, εντός και εκτός των σκηνών, δυσκολεύουν σοβαρά την διαβίωση των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας – Καταυλισμό στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά.

Ως Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» καλούμε τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και την Κυβέρνηση να συνδράμουν, στο βαθμό ευθύνης τους, στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας, προκειμένου η τροφοδοσία και οι λοιπές υπηρεσίες να υλοποιούνται ομαλά και εγκαίρως. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι πρόσφυγες συνάνθρωποί μας δεν θα φιλοξενηθούν για μία ή δύο εβδομάδες. Η κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους αλλά και η διεθνής και ευρωπαϊκή συγκυρία, ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις, θα παρατείνουν τη διαμονή τους για μήνες, ίσως και για χρόνια. Ως εκ τούτου, όχι μόνο θα πρέπει να φροντίσουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αλλά και να προετοιμαστούμε και για όλες τις επιπλέον υποδομές, υλικές και άυλες, που θα χρειαστούν.

Υπογραμμίζουμε δε, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που εμφανίστηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, ότι η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και του κράτους δικαίου είναι αναγκαία προϋπόθεση της αρμονικής συνύπαρξης των Γιαννιωτών με τους πρόσφυγες και καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές να λαμβάνουν εγκαίρως τα μέτρα τους.

Η Γραμματεία της Παράταξης

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments