Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Η εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Κυριαζή (“ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ”) για Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών του 2017:Το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας είναι απελπιστικά μικρό.

Η εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Κυριαζή (“ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ”) για Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών του 2017:Το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας είναι απελπιστικά μικρό.

kyriazhsΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η εισήγησή του δημοτικού συμβούλου  Κώστα Κυριαζή (“ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ”) για Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών του 2017:

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ιωαννιτών έρχεται προς έγκριση όπως πάντα με επικοινωνιακό τρόπο. Αναγγέλλεται ένα νούμερο 25 εκατομμυρίων ευρώ, για να πειστεί ο Γιαννιώτης ότι θα γίνει κοσμογονία στην πόλη του.

Όμως αν δούμε τα πράγματα σε βάθος και επεξεργαστούμε το τεχνικό πρόγραμμα έχουμε τα εξής δεδομένα.

Η συνολική άθροιση των προϋπολογισμών των έργων είναι 23.489.698,48 ευρώ (ακόμη και στην άθροιση έχουμε επικοινωνιακή αντιμετώπιση!).

Τα πραγματικά όμως νέα έργα που σχεδιάζει η Δημοτική αρχή για το 2017 είναι μόλις 5.874.200 ευρώ. Είναι περίπου 1.500.000 ευρώ περισσότερα από το περυσινό πρόγραμμα. Πάλι καλά.

Σε αυτό το ποσό υπάρχουν περίπου 260.000 ευρώ που δίδονται σε μελέτες. Αυτό το ποσό θα έπρεπε να δοθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015, δηλαδή δυο χρόνια πριν, έτσι ώστε να καταδείξει το όραμα της δημοτική αρχής για σχεδιασμό του πλάνου, που είχε να εφαρμόσει για την πόλη. Αντί αυτού η χρηματοδότηση μελετών, που για μας έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, έρχεται στο μέσο της θητείας της, καταδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, την έλλειψη σχεδιασμού από την μεριά της δημοτικής αρχής και τα χαμένα 3 χρόνια για την πόλη.

Επιπλέον έργα 8 εκατομμυρίων ευρώ έχουν κωδικό στο τεχνικό πρόγραμμα, αλλά δεν έχουν νομικές δεσμεύσεις. Είναι έργα περσινά και προπέρσινα, που η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να δημοπρατήσει γιατί δεν υπάρχουν ούτε μελέτες, ενώ όσα έχουν μελέτες δεν έχουν ωριμάσει.

Δηλαδή είναι έργα φαντάσματα και δείχνουν την αποτυχία της Δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή δεν έχει ώριμες μελέτες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, αφού οι μελέτες ή δεν έχουν παραδοθεί ή τώρα σχεδιάζονται. Άρα υπάρχει ανυπαρξία χρηματοδότησης και από το ΕΣΠΑ.

Τα υπόλοιπα 9,5 εκατομμύρια ευρώ σε προϋπολογισμό έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί, (είναι περίπου 5,2 εκ. οι συμβάσεις), δεν θα έπρεπε να αναφέρονται σαν προϋπολογισμός, αλλά σαν σύμβαση, αφού τα υπολειπόμενα χρήματα (πλην των έργων ΕΣΠΑ) χρησιμοποιούνται για άλλα παρόμοια έργα. Φούσκωμα του προϋπολογισμού λέγεται αυτό, μια άλλη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Υπάρχει ανυπαρξία χρηματοδότησης έργων από ευρωπαϊκούς πόρους πλην ΕΣΠΑ, παρότι οι πόροι από την Ευρώπη είναι παρά πολλοί.

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα  του Δήμου μας είναι απελπιστικά μικρό. Είναι ένα πρόγραμμα χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό, που να δείχνει το όραμα της Δημοτικής αρχής για την πόλη. Και πώς να δείξει κάτι που δεν υπάρχει.

Είναι ένα πρόγραμμα απλά συντήρησης της υπάρχουσας κατάστασης, διαιώνισης πελατειακών σχέσεων  και γιαυτό το καταψηφίζουμε.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments