Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων στα Ιωάννινα, μετά από πρόσκληση Δήμου Ιωαννιτών και Ένωσης Ξενοδόχων

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων στα Ιωάννινα, μετά από πρόσκληση Δήμου Ιωαννιτών και Ένωσης Ξενοδόχων

EIKONA TOYRISMOY

Στην προοπτική ανάπτυξης του αυτοκινούμενου τουρισμού στα Ιωάννινα και την επακόλουθη τόνωση της τοπικής οικονομίας από την αύξηση των επισκεπτών αναφέρθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, Θεόδωρος Βλαχογιάννης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Κ. Βλάχος, Πρόεδρος και Γ. Τάσιος υπεύθυνος Δ.Σ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα Γιάννενα είναι «κατάλληλος τόπος» και για αυτή τη μορφή του εναλλακτικού τουρισμού, για αυτό, πρόσθεσε, ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και τους άλλους τοπικούς φορείς τουρισμού δίνει «μεγάλη βαρύτητα» για την ανάπτυξή του. Διευκρίνισε επίσης πως η συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων εντάσσεται σε συγκεκριμένο σχεδιασμό και στρατηγική, υπενθυμίζοντας ότι «το πρώτο βήμα» ξεκίνησε στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Από την πρωτοβουλία αυτή, «έχουν μείνει όλοι κατενθουσιασμένοι», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Τα Ιωάννινα και γενικότερα η Ήπειρος είναι «από τις ωραιότερες περιοχές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, Θεόδωρος Βλαχογιάννης. Η περιοχή, εξήγησε, προσφέρει αρκετές επιλογές για δραστηριότητες στους επισκέπτες του αυτοκινούμενου τουρισμού, όπως διαδρομές για περπάτημα, για ποδήλατο και αναρρίχηση και, μάλιστα, «κοντά στην πρωτεύουσα» του Νομού. Επίσης γνωστοποίησε ότι το 2016 η πανευρωπαϊκή συνάντηση των Λεσχών Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας γεγονός που αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.  Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότηση), σε καθορισμένους χώρους στάθμευσης οχημάτων (camper stop).

Από πλευράς τους oι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων τόνισαν ότι και σε αυτόν τομέα όλοι οι φορείς, οι δήμοι του Ν. Ιωαννίνων με πρωτοστατούντα τον Δήμο Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται άψογα.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων αριθμεί περίπου 400 μέλη. Ο οργανωμένος  αυτοκινούμενος τουρισμός θεωρείται μία μορφή τουρισμού που απαιτεί υψηλό εισόδημα.

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments