Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η επιτυχία και τα..παράπονα..

Η επιτυχία και τα..παράπονα..

APONOMH TSILH TZIALLA

Κωπηλασία: «Ασημένια» η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου στο Πόζναν

Oι… συνήθεις ύποπτοι, Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος έσωσαν το γόητρο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ευρώπη. Το πλήρωμα μας στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη λίμνη Μάλτα την Πολωνία.

Η “ασημένια” τετράδα στην τετράκωπο θεωρείτο ένα από τα φαβορί και είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά πληρώματα που “γλύτωσαν” από τους πειραματισμούς του προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε. Οι πρωταθλητές διένυσαν την απόσταση σε 5.57:00.Πρώτη ήρθε η ομάδα της Μ. Βρετανίας (5.55.70) και 3η η Λευκορωσία (5.57.67).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διοργάνωση αποτέλεσε ένα είδος προετοιμασίας για την κωπηλασία της χώρας μας καθώς ο Τζιάνι Ποστιλιόνε θέλει να δημιουργήσει νέα ανταγωνιστικά πληρώματα που θα έχουν ως στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.  Ο Γιάννης Τσίλης μίλησε σήμερα στο Δ/Ρ στην εκπομπή «Στα σημεία των καιρών» και τη Βίκυ Μιχέλη για την πολύ μεγάλη επιτυχία, εκφράζοντας ταυτόχρονα κι ένα  παράπονο του :

« Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά κι ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Πολύ δύσκολη κούρσα δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα δεν πήραμε το χρυσό. Στους επόμενους τρεις μήνες θα δουλέψουμε σκληρά και θα διορθώσουμε σημεία στην εκκίνηση, ώστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας να εμφανιστούμε πανέτοιμοι και να πάρουμε το εισιτήριο για το Ρίο και την Ολυμπιάδα. Πάντως θα ήθελα να σταθώ και στην παντελή απουσία των τοπικών αρχών στην μεγάλη επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου στην  Πολωνία. Ούτε ένα τηλέφωνο από την Περιφέρεια και τον Δήμο, ενώ δίνουν συνεχόμενες συνεντεύξεις Τύπου για άλλες  εκδηλώσεις. Και καλώς γίνεται για να προβληθούν οι δρομικοί αγώνες, αλλά να μην ξεχνούν την Κωπηλασία και τον Ν.Ο.Ι που κρατά πολύ ψηλά τον πήχη στις διακρίσεις σε Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο…».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Ιωαννιτών  Βασίλης Καλούδης σε άμεση παρέμβαση του στην εκπομπή ”Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  στο Δ/Ρ”, στον Χάρη Δάφλο παραδέχθηκε πως η αντίδραση του Δήμου στην πολύ μεγάλη διάκριση ήταν καθυστερημένη, τονίζοντας:

« Ήταν μια παράλειψη που πρέπει να σημειωθεί και να διορθωθεί. Τα παιδιά αυτά και γενικότερα ο Ν.Ο.Ι. είναι μέσα στην καρδιά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τις συνεχόμενες και υψηλού επιπέδου διακρίσεις και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύω  πως τόσο ο Δήμαρχος αλλά και όλα τα μέλη θα εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας…».

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments