Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Η θέση της Δημοτικής Αρχής για το «πωλητήριο» του ΤΑΙΠΕΔ στα τρία οικόπεδα των Αμπελοκήπων:Αναμέναμε από τη σημερινή κυβέρνηση να μην αλλάξει τη στάση που είχε κρατήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης το 2014

Η θέση της Δημοτικής Αρχής για το «πωλητήριο» του ΤΑΙΠΕΔ στα τρία οικόπεδα των Αμπελοκήπων:Αναμέναμε από τη σημερινή κυβέρνηση να μην αλλάξει τη στάση που είχε κρατήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης το 2014

plateia xatziΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Η θέση της Δημοτικής Αρχής για το «πωλητήριο» του ΤΑΙΠΕΔ στα τρία οικόπεδα των Αμπελοκήπων

Χθες το μεσημέρι το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί τη διαδικασία ηλεκτρονικής πώλησης για 14 ακίνητα του δημοσίου, μεταξύ των οποίων και τα τρία γνωστά οικόπεδα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, για τα οποία επιχειρήθηκε και το Νοέμβριο του 2014 η πώληση τους.

Η Δημοτική Αρχή  επαναλαμβάνει και σήμερα σε όλους τους τόνους, τη θέση που διατύπωσε το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του το Νοέμβριο του 2014:  «Ο Δήμος Ιωαννιτών διεκδικεί σθεναρά, γιατί θεωρεί ότι του ανήκει, κάθε κρίσιμη έκταση, κάθε χώρο ζωτικής σημασίας που εντάσσεται στον σχεδιασμό του Δήμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την «πόλη του αύριο», που οφείλουμε να δώσουμε στους πολίτες».

Η θέση του Δήμου έχει κοινοποιηθεί και αναλυθεί διεξοδικά, από το 2014 μέχρι σήμερα, στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα και έχει γνωστοποιηθεί, και στον σημερινό πρωθυπουργό, στους αρμόδιους υπουργούς, στους βουλευτές και σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Εμμένουμε σταθερά στη θέση ότι πρέπει να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Ιωαννιτών, εκτάσεις που είναι ταυτισμένες με την έννοια του δημόσιου χώρου και είναι αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη χρήση τους, πέραν της κοινωφελούς.  Το Πάρκο Πυρσινέλλα, τα Λιθαρίτσια, οι  πρώην Στρατιωτικές Φυλακές στην παραλίμνια περιοχή, τα έξι παραλίμνια οικόπεδα στην περιοχή Αγίου Νικολάου Κοπάνων και φυσικά οι εφαπτόμενες με την Πλατεία Χατζή εκτάσεις στους Αμπελόκηπους οι οποίες τέθηκαν στο ηλεκτρονικό «πωλητήριο».

Η Δημοτική Αρχή με τις προτάσεις που έχει καταθέσει, έχει αποδείξει πως στην αντίληψη της δεν είναι η γενική και αόριστη διεκδίκηση από το Δημόσιο, αλλά η διεκδίκηση βάση οργανωμένου σχεδιασμού  αξιοποίησης των συγκεκριμένων εκτάσεων προς όφελος των πολιτών.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της, γιατί το «πωλητήριο» στις τρεις εκτάσεις που βρίσκονται στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δυστυχώς επανέρχεται, παρ’ ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταστήσει σαφές πως η μελλοντική αναμόρφωση της πλατείας Χατζή πρέπει να περιλαμβάνει τις εφαπτόμενες σε αυτή εκτάσεις. Ιδιαίτερα σε μια περιοχή που έχει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη – όπως αυτή των Αμπελοκήπων- οι λίγοι ελεύθεροι χώροι είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες.

Αναμέναμε από τη σημερινή κυβέρνηση να μην αλλάξει τη στάση που είχε κρατήσει  από τη θέση της αντιπολίτευσης το 2014, όταν αρχικά επιχειρήθηκε η ηλεκτρονική πώληση των τριών οικοπέδων στους Αμπελόκηπους.

Η Δημοτική Αρχή θα θέσει το θέμα που ανέκυψε αιφνιδιαστικά χθες, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδιώκοντας από κοινού να ληφθούν αποφάσεις.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments