Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων για τις διακοπές νερού :Η Δημοτική Αρχή παίρνει θέση απέναντι στα λαϊκά στρώματα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων για τις διακοπές νερού :Η Δημοτική Αρχή παίρνει θέση απέναντι στα λαϊκά στρώματα

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος

” Η επίθεση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Το 3ο μνημόνιο φέρνει σαρωτικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και περαιτέρω τσάκισμα των δικαιωμάτων στην Υγεία και την Πρόνοια, ανελέητη φορομπηξία και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας με την απειλή να βγουν στο σφυρί τα σπίτια τους.

Μέσα σε αυτό τον καταιγισμό η Δημοτική Αρχή παίρνει θέση απέναντι στα λαϊκά στρώματα ξεκινώντας τις διακοπές νερού σε οικογενειάρχες και μαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν.”Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη   “Λαϊκή Συσπείρωση” στο δήμο Ιωαννιτών (στη φωτογραφία ο επικεφαλής της παράταξης ,δημοτικός σύμβουλος Δ.Τασούλας)ενώ στη συνέχεια επισημαίνονται τα εξής;

“Σα να μην έφτανε αυτό γίνονται και προκλητικοί. Δια στόματος Δημάρχου δήλωσαν ότι κόβουν το νερό σε μεγαλοοφειλέτες και σε όσους, ενώ μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς δεν θέλουν να το κάνουν. Στην πόλη με 33% ανεργία, μας λένε ότι οι άνεργοι και οι απλήρωτοι έχουν χρήματα και δεν θέλουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς!

Πουλάνε το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό πανάκριβα και εκβιάζουν με τις διακοπές νερού τα λαϊκά στρώματα για να πληρώνουν. Έφτασαν να προτρέπουν τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν πρώτα το λογαριασμό του νερού και μετά τους υπόλοιπους λογαριασμούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους, οργανωμένα, μέσα από τα συνδικάτα τους να μην ανεχθούν αυτή την κατάσταση. Μέσα από τις λαϊκές επιτροπές να μην αφήσουν καμία διακοπή σε νερό ή ρεύμα κανένα σπίτι να μην βγει στο σφυρί.

Δεν υπάρχει προτεραιότητα ανάμεσα στο νερό της βρύσης, στην θέρμανση, στο φαγητό και σε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα στερήσει αυτά από τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια δούλευαν και πλήρωναν για να αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις και τώρα καλούνται να πληρώσουν για να βγουν οι επιχειρήσεις από την κρίση.

                 Προτεραιότητα είναι να απαλλαγούμε από την εξουσία των μονοπωλίων για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις διευρυμένες σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, εργατικό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό.”

     

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments