Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η νέα μόδα ήρθε και στα Ιωάννινα «σπίτια γρίφων»

Η νέα μόδα ήρθε και στα Ιωάννινα «σπίτια γρίφων»

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η νέα μόδα στα Γιάννενα, μια έτσι και αλλιώς φοιτητούπολη.

Τα «δωμάτια απόδρασης» ήρθαν και στα μέρη μας, με δύο επιχειρήσεις να λειτουργούν ήδη εδώ και λίγες μέρες ή να ετοιμάζονται, ενώ και άλλες προσπάθειες να αναμένονται προσεχώς.

Περί τίνος πρόκειται όμως; Εδώ και ένα χρόνο περίπου η συγκεκριμένη επιχειρηματική μόδα είναι στα πάνω της και στην Ελλάδα…

Μια παρέα μέχρι 5-6 άτομα κλείνεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο και πρέπει να δραπετεύσει μέσα σε μια ώρα, λύνοντας μια σειρά από γρίφους. Αυτοί, είναι θεματικοί.

Υπακούν σε μια συγκεκριμένη ιστορία και ανάλογα εκτυλίσσονται και οι γρίφοι. 

Μπορεί δηλαδή να επιλέξετε ιστορίες που έχουν να κάνουν με την κλασική νουάρ θεματολογία (ντετέκτιβ προσπαθεί να εξιχνιάσει έγκλημα) ή και κάτι πιο σύγχρονο, όπως για παράδειγμα να αποτρέψετε μια εξάπλωση θανατηφόρου ιού, αλλά και να έρθετε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με μεταφυσικά ζητήματα που περιλαμβάνουν τα… αγαπημένα συστατικά τέτοιων ιστοριών, τα ζόμπι και τους βρυκόλακες. 

Η μόδα δεν έχει περιορισμούς, χρειάζεται μόνο έμπνευση και μυαλό. Φυσικά, χρειάζεται και χρήματα για επένδυση. Συνήθως, οι εταιρίες που δημιουργούν τα escape rooms είναι franchise, αλλά υπάρχουν και μεμονωμένες προσπάθειες. 

img.phpΣτα Γιάννενα, λειτουργούν ήδη δύο: το Mindtrap στην οδό Αβέρωφ 43 (τηλ. 6971819841) και το BreakAway (Γερακάρη 2, ώρες λειτουργίας 13:30:00-22:30 Δευ-Παρ και 10:30-24:00 Σαβ-Κυρ).

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments