Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Η προβολή της Άρτας στη Ρωσία βασικό θέμα στη συνάντηση του Δημάρχου και του Ρώσου Πρέσβη

Η προβολή της Άρτας στη Ρωσία βασικό θέμα στη συνάντηση του Δημάρχου και του Ρώσου Πρέσβη

ME PRESBH RWSIASΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Με βασικό θέμα στην ατζέντα την προβολή της Άρτας στην Ρωσική τουριστική αγορά έγινε η συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μασλόβ.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μαζί με το Δήμαρχο ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Λιόντος. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι ευκαιρίες και οι τρόποι προβολής της Άρτας στην Ρωσία, έγινε παρουσίαση του μνημειακού πλούτου και των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας στον Πρέσβη, ενώ οι δυο πλευρές συζήτησαν και για την συμμετοχή του Δήμου στην τουριστική έκθεση της Μόσχας στα τέλη του Μαρτίου, όπου στόχος είναι η προώθηση και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Στο μεταξύ, το «παρών» στην τελετή πρώτης απονομής του «Βραβείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ» στον Ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση έδωσε ο Δήμαρχος Αρταίων, το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νίκο Λιόντο.

Το βραβείο, που επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θεσπίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννηση του καλλιτέχνη στην Άρτα.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2016 έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «έτος Μόραλη» για το Δήμο Αρταίων και θα πραγματοποιηθεί σειρά σημαντικών εκδηλώσεων αφιερωμένες στο μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη που γεννήθηκε στην Άρτα.

Τέλος, το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων είχε σειρά συναντήσεων σε Υπουργεία στην Αθήνα για σημαντικά θέματα της Άρτας.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments