Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης “μπαχτσές”,προχωρά σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους της περιοχής Ιωαννίνων.

Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης “μπαχτσές”,προχωρά σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους της περιοχής Ιωαννίνων.

afisa sosti1Από:Γιώργος Γκόντζος

Ζούμε καθημερινά την διαρκή υποτίμηση της ζωής μας. Είτε ως επισφαλώς εργαζόμενοι/υποαπασχολούμενοι σε μια χώρα όπου τα αφεντικά επιτίθενται σε κάθε πτυχή της ύπαρξης είτε ως άνεργοι/ες που διαβούν με τον καθημερινό εκβιασμό της ανεργίας. Άνθρωποι αθέατοι για το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, άνθρωποι ανάμεσα στον εκβιασμό της μισθωτής σκλαβιάς και τον καιάδα της ανεργίας.

Δίπλα στις εορταστικές φιέστες της εξουσίας, πληθαίνουν και στην περιοχή μας οι άνεργοι, οι απλήρωτοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι άστεγοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι που δύσκολα τα βγάζουνε πέρα.

Παραγωγικές μονάδες εγκαταλείπουν τους εργαζόμενους στην τύχη τους, ζητώντας την προστασία του νόμου και των πτωχευτικών κωδίκων, ώστε να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, ώστε να μην πληρώσουν ποτέ για την εκμετάλλευση του μόχθου χιλιάδων ανθρώπων. Επιχειρήσεις, επιδοτούμενες αδρά με δημόσιο χρήμα, εκμεταλλευόμενες σχέσεις διαπλοκής, τώρα που τελειώνει η χρονιά, με πρόσχημα την κρίση, απειλούν με απολύσεις. Επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τα αγαθά της Φύσης και βγάζουν υπερκέρδη δίνοντας ψίχουλα στους πολλούς. Η κυβέρνηση, συμπαραστάτης των ισχυρών και προνομιούχων, απειλεί τους ανθρώπους με έξωση από τα σπίτια τους, αφαιρεί αγαθά όπως η ενέργεια, φορολογεί τους πολλούς, χαϊδεύει τους λίγους. Γυναίκες, άνδρες, παιδιά ξεριζώνοντας από τους τόπους τους ψάχνοντας την ελάχιστη αλληλεγγύη στη γειτονιά μας.

Δεν μπορούμε παρά να αντισταθούμε. Να μιλήσουμε, να δράσουμε συλλογικά, να επικοινωνήσουμε, να πάψουμε να είμαστε αθέατοι και απομονωμένοι. Εμείς, οι χωρίς φωνή – με αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση. Να εμπνευστούμε από τα  παραδείγματα αντίστασης και αξιοπρέπειας όπως το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. (Θεσσαλονίκη).

Ισότιμα και αλληλέγγυα μεταξύ μας χτίζοντας έναν κόσμο δικαιοσύνης, ισότητας, δημοκρατίας, μακριά από τους θεσμικούς μηχανισμούς της φιλανθρωπίας που θέλουν να ταπεινώσουν τον άνθρωπο και την αξιοπρέπεια τους.

Η αλληλεγγύη για μας είναι στάση και φιλοσοφία ζωής ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατάρρευσης της ίδιας της ύπαρξης και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Η αλληλεγγύη για μας είναι ο ίδιος ο αγώνας για την επιβίωσή της κοινωνίας, από την επίθεση στις ζωές και στα δικαιώματά της.

Στο πλαίσιο αυτό η αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης “μπαχτσές”, σαν ένα ακόμη βήμα αυτοοργάνωσης των κοινωνικών αντιστάσεων, προχωρά σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, παιχνίδια, βιβλία κλπ.) για ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους της περιοχής Ιωαννίνων.

Την Τρίτη, 22 και την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015, από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα, στον “μπαχτσέ” (Ναπ. Ζέρβα 28-30 στη στοά Σάρκα). Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσει ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι με ρούχα, βιβλία, παπούτσια, παιχνίδια, cd, dvd, εργαλεία – χωρίς χρήμα.

Είδη για ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους συγκεντρώνονται τις ίδιες ημέρες, από τις 6 το απόγευμα, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “αλιμούρα”, στην Γιοσέφ Ελιγιά 20.

Ενάντια στον καθημερινό εκβιασμό της ανεργίας και τη διαρκή υποτίμηση της ζωής

απαντάμε με αλληλεγγύη!

 

Πληροφορίες στα τηλ. 6956 118377, 6906 937296, 6932 476908

e-mail: [email protected], facebook: Μπαχτσές Γιάννενα

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments