Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η πρώτη ανοικτή εκδήλωση της “Δημοκρατικής Ευθύνης” χτες στα Γιάννινα-Αλ.Παπαδόπουλος:Κάποιοι έχουν ευθύνη.Θα αποδώσει η ιστορία τις ευθύνες τους.Αν κάποιοι συνεχίζουν, δεν θα αποδώσει ευθύνες μόνο η Ιστορία

Η πρώτη ανοικτή εκδήλωση της “Δημοκρατικής Ευθύνης” χτες στα Γιάννινα-Αλ.Παπαδόπουλος:Κάποιοι έχουν ευθύνη.Θα αποδώσει η ιστορία τις ευθύνες τους.Αν κάποιοι συνεχίζουν, δεν θα αποδώσει ευθύνες μόνο η Ιστορία

_SER6655
Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
_SER6632
Ευάγγελος Βενέτης
_SER6603
Θωμάς Παπαλιάγκας
_SER6621
Παναγιώτης Τσίρης
_SER6593
Ιωάννης Μιττάκος
_SER6583
Σπύρος Ζαφείρης

_SER6712Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Πραγματοποιήθηκε χτες στα Γιάννινα  η  πρώτη ανοικτή εκδήλωση της πολιτικής κίνησης “Δημοκρατική Ευθύνη”  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολίτες από διάφορες περιοχές της Ηπείρου για να ενημερωθούν για τη νέα πολιτική κίνηση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση η οποία έκανε στο τέλος μια σύντομη παρέμβαση.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους σκοπούς, τις αρχές, τους στόχους και παρουσίασαν την ταυτότητα της “Δημοκρατική Ευθύνη”.
Κατά σειρά οι ομιλητές:
Σπύρος Ζαφείρης, μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου και Συντονιστής Ηπείρου
“…Επιθυμία μας είναι αυτό το κόμμα να ενσωματώσει ποιοτικά στοιχεία της κοινωνίας μας και να επιδείξει πολιτική αρετή. Οι νέες εποχές ανοίγονται μόνο από ανθρώπους που νοιάζονται για αυτές…”
Ιωάννης Μιττάκος, μέλος Γενικού Συμβουλίου
“…Αν δραστικές πολιτικές πρωτοβουλίες αναληφθούν, ο τόπος έχει την προοπτική να βγει από το τέλμα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και φυσικά πολλοί νέοι που εκδιώχθηκαν στην πραγματικότητα από τη χώρα, να επιστρέψουν. Έξαλλου πέρα από την τεχνοκρατική πλευρά, υπάρχει και η πιο συναισθηματική. Οι νέοι θέλουν να γυρίσουν. Νιώθουν ν’ ανήκουν εδώ. Τους το χρωστάμε….”
Θωμάς Παπαλιάγκας, μέλος Τριμελούς Πολιτικής Εκπροσώπησης
“…Ούτε όραμα υπάρχει ούτε στρατηγική ούτε στόχοι, για να δημιουργηθούν εκείνες οι πεποιθήσεις που θα κάνουν τον λαό μας να αυτοστρατευτεί σε μια πορεία που θα ανατάξει τη χώρα…. Η δραματική οικονομική κατάσταση και η αναξιοπρεπής εξωτερική θέση της χώρας έχουν ως συνέπεια να έχουν εγείρει αξιώσεις σχεδόν όλοι οι γείτονές μας, ακόμη και οι βόρειοι, πράγμα τελείως αδιανόητο προ ολίγων ετών. Η δε διεθνής συγκυρία είναι εξόχως επικίνδυνη… Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά το δημογραφικό πρόβλημα δεν το αναδεικνύει καμία πολιτική δύναμη, ενώ η Δημοκρατική Ευθύνη το έχει θέσει πολύ ψηλά στις πολιτικές της προτεραιότητες, προτείνοντας ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα στήριξης των νέων γονιών…”. 
Παναγιώτης Τσίρης, Μέλος Τριμελούς Εκπροσώπησης
“…’Ενας ιδιότυπος ολοκληρωτισμός! Μια πλήρης αποδιάρθρωση του Κράτους Δικαίου από την παρούσα κυβέρνηση! Η “Δημοκρατική Ευθύνη” απάντηση σε όλα αυτά! Μια απάντηση από τη βάση της κοινωνίας!..”
Ευάγγελος Βενέτης, Διεθνολόγος-Ισλαμολόγος, σύμβουλος σε διεθνή θέματα στη “Δημοκρατική Ευθύνη”
“…Ο πολιτικός μηδενισμός των ψηφοφόρων είναι αδιέξοδος…”
“… Οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές από μόνες τους είναι κενό γράμμα: χρειάζεται η ακεραιότητα αυτών που τις εισάγουν και τις εφαρμόζουν…”
 Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι  ” η χώρα μας ζει έναν εφιάλτη,εδώ και πολλά χρόνια ,αλλά αυτός ο εφιάλτης μπορεί να είναι θάνατος..”και σημείωσε τον ρόλο που χρειάζεταινα διαδραματίσει η κοινωνία για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Έκανε λόγο για ένα φαινόμενο στην χώρα μας χωρίς προηγούμενο ” στα χρόνια της κρίσης τρεις πρωθυπουργοί έγιναν πρωθυπουργοί, ως λαοπλάνοι ,ως δημαγωγοί , ως λογομάγειροι, ως ψευδόμενοι, ως εξαπατούντες..” και σημείωσε χαρακτηριστικά: “..Κάποιοι έχουν ευθύνη..Θα αποδώσει η ιστορία τις ευθύνες τους..Αν κάποιοι συνεχίζουν δεν θα αποδώσει ευθύνες μόνο η Ιστορία.. Ακούστε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Αλέκου Παπαδόπουλου

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments