Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Η πόλη στο παλμό του Ioannina Rock City Festival  

Η πόλη στο παλμό του Ioannina Rock City Festival  

Rock City Festival συνέντευξη τύπου  1092015

 

Ο Joe Lynn Turner εμφανίζεται στο Σπήλαιο Περάματος και υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει στην πόλη των Ιωαννίνων το Ioannina Rock City Festival από τις 11 ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, με μία ξεχωριστή εκδήλωση, το «Cave metal». Πρόκειται για μία ακουστική συναυλία του θρυλικού τραγουδιστή των Rainbow και των Deep Purple, Joe Lynn Turner, και του Γιώργου Γάκη και των Troublemakers, στο Σπήλαιο Περάματος, στην αίθουσα των ανακτόρων, ενώ ταυτόχρονα, η Μαρία Κατσούρα θα προβάλλει video mappings.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, η εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.00, δεν είναι ανοιχτή στο κοινό, θα προβάλλεται όμως ταυτόχρονα στην είσοδο του Σπηλαίου σε οθόνη τηλεόρασης με live streaming. Παράλληλα θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθεί αργότερα ως ένα πρωτότυπο μουσικό γεγονός σε έναν μοναδικό φυσικό χώρο όπως είναι το Σπήλαιο Περάματος.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και εντάσσεται στην διεκδίκηση από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ο Joe Lynn Turner εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια των Ιωαννίνων να γίνουν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και εκθείασε την ομορφιά της πόλης ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για την εμπειρία να ερμηνεύσει τραγούδια από την πλούσια καριέρα του στον ξεχωριστό χώρο του Σπηλαίου Περάματος.

Για την ανάδειξη σε ένα κορυφαίο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό του Σπηλαίου Περάματος με έμφαση και στην επιστημονική σημασία του, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση με τον Joe Lynn Turner, έρχεται ως συνέχεια ιδιαίτερων πολιτιστικών  γεγονότων που έγιναν μέσα στο Σπήλαιο, όπως η εμφάνιση της Χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας και η συναυλία που έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σπηλαίου, το Σπήλαιο Περάματος θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα δράσεων της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα με εκδηλώσεις επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στις οργανωμένες προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη του Σπηλαίου Περάματος αναφέρθηκε ο Νίκος Σαρακατσάνος, Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Γάκης, ο οποίος εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στην διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του Ioannina Rock City Festival.

 

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στον αύλειο χώρο, από τις 7 το απόγευμα, θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα: Blues Powder, Bandemonic, Blues People, Rockin’ Rebels. Και μετά, η γιαννιώτικη ροκ σκηνή του 1990 αναβιώνει με τη συμμετοχή συγκροτημάτων, όπως οι: Insomnia, Noise In, Tristessa και άλλων.

Στην αίθουσα «Δ. Χατζής», από τις 8.15 μ.μ., εμφανίζονται γυναικεία rock συγκροτήματα: Closet of 4, Disperse Dissolve, Neperia, Killer Teddy Bear. Στον ίδιο χώρο, ο Μουσικός Οίκος Σταύρος Ντούκας, για μια ακόμη χρονιά, διοργανώνει, από τις 6,30 μ.μ, μουσικά εργαστήρια, σεμινάρια και έκθεση μουσικών οργάνων.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας του Μενέλαου Συκοβέλη.

Στην είσοδο της αίθουσας «Δ. Χατζής», η Βασιλική Σιαταρά εκθέτει έργα ζωγραφικής της και ο Λεωνίδας Μπακόλας εκθέτει φωτογραφίες από τη συλλογή του.

Στο μεταλλουργείο, δίπλα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο, ο Χάρης Μπινώλης και η Γιώτα Σιώμου Μπέστα προβάλλουν φωτογραφίες από την πόλη μας.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, το Νησί της Παμβώτιδας φιλοξενεί για πρώτη φορά το Ioannina Rock City Festival. Από τις 6 το απόγευμα πλανόδιοι μουσικοί υποδέχονται τους επισκέπτες. Στις 9 μ.μ., στη θέση Σαράι, εμφανίζονται οι Sugar Pie και το πρόγραμμα κλείνει με συναυλία του Δημήτρη Υφαντή, στην κεντρική πλατεία του Νησιού, την πλατεία αλιέων, στις 10.30 μ.μ.. Από νωρίς το απόγευμα, ο Αιμίλιος Νέος εκθέτει τις φωτογραφίες του, απέναντι από την εκκλησία του Νησιού.

Μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων θα γίνονται δρομολόγια με τα καραβάκια. Το Σωματείο Λεμβούχων Νήσου προσφέρει το εισιτήριο στην τιμή του 1€ με επιστροφή

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments