Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θέατρο Έκφραση- Αποχαιρετώντας μία χρονιά πλούσια και συναρπαστική…

Θέατρο Έκφραση- Αποχαιρετώντας μία χρονιά πλούσια και συναρπαστική…

 

–Από Χάρης Δάφλος–

Σε ανακοίνωσή του το Θέατρο Έκφραση αναφέρει:

«Περιπέτειες, συγκίνηση, γέλιο, χαρά, χειροκρότημα και προπαντός δημιουργία… Όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά σφράγισαν τη σεζόν που μας πέρασε για το Θέατρο Έκφραση, το καλλιτεχνικό στέκι του οποίου στην οδό Αραβαντινού  φιλοξένησε φέτος πληθώρα παραστάσεων και θεατρικών δράσεων!

Και ποιος δεν πέρασε όλους αυτούς τους μήνες από το Θέατρο της Έκφρασης. Ο Αλμπέρτο Κονεχέρο με τη δραματική «Σκοτεινή πέτρα» του, ο «Θοδωρής ετών 33 μχ», των Γ. Ριζόπουλου και Θ. Μπαλωμένου, ο οποίος σκόρπισε άφθονο γέλιο, η βραβευμένη παράσταση του Σάκη Σερέφα «Θα σε πάρει ο δρόμος» από τη Γεωργία Διακοπούλου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου που επανήλθε με τα «Σχεδόν σαράντα» του, η ομάδα Fly Theater με τη μεγάλη επιτυχία της «Frida κι άλλο», ο δημοφιλής Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με τον «Πατέρα του Άμλετ», οι ΙΔΕΑ με το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2». Γνωρίσαμε επίσης το ανατρεπτικό μουσικό ντουέτο των Opera Chaotique, τους This Famous Tiny Circus theater group, οι οποίοι παρουσίασαν το επιτυχημένο έργο «ο καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα», απολαύσαμε τους «Εξόριστους εις τας Αθήνας» του Ορέστη Τάτση, τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Βασίλη Κονταξή, παραστάσεις stand up comedy με τον Παναγιώτη Κούδα, τον Σίλα Σεραφείμ, τους Δημήτρη Χριστοφορίδη – Γιώργο Ριζόπουλο και τον Δημήτρη Δημόπουλο, είδαμε την μάγισσα «Βαλπούργη» της Φένιας Αποστόλου αλλά και κουκλοθέατρο από τους «3 λαλούν», τους «Αντράλα» και τους «Άριμα».

Δεν έλειψαν φυσικά τα θεατρικά σεμινάρια, όπως αυτά στα οποία δίδαξε ο Γιώργος Καραμίχος, καθώς και παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα «Σφάλμα x Γκοντώ», τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Ελληνο – γαλλικό Σύλλογο, το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας. Επίσης η Κερκυραϊκή ομάδα ΚουΜΚουArt παρουσίασε Θέατρο Σκιών, ο Γ. Χατζηπαύλου έκανε μια παράσταση για παιδιά, ο δεξιοτέχνης του λαούτου Βασίλης Κώστας γέμισε το θέατρο με μουσικά «χρώματα», ενώ ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις και για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου.

Δεν ξεχνάμε φυσικά τις sold out παραστάσεις στις αρχές της χρονιάς με την  «Παναγία των Παρισίων» στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, ούτε το καθιερωμένο πια Φεστιβάλ Θεάτρου του περασμένου μήνα που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, παραστάσεις από τους σπουδαστές των εργαστηρίων της Έκφρασης, αλλά και από αρκετές θεατρικές ομάδες σχολείων της πόλης.

Γεμάτη και άκρως δημιουργική λοιπόν η περίοδος που μας πέρασε για την Έκφραση και για όλους τους συνεργάτες της που με το μεράκι και την αγάπη τους για το θέατρο έκαναν ακόμα πιο μαγικό και περιπετειώδες το φετινό «ταξίδι». Τους ευχαριστούμε όλους θερμά! Ευχαριστούμε και το κοινό μας που πιστεύει σε μας, αγκαλιάζει κάθε νέα μας πρόταση και στηρίζει τις παραστάσεις μας!

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης στα δεκάδες παιδιά και τους γονείς τους που εμπιστεύτηκαν το Θέατρο Έκφραση και παρακολούθησαν με συνέπεια τα εργαστήριά του, καθώς και στους μεγαλύτερους μαθητές των θεατρικών μας τμημάτων. Είμαστε ευγνώμονες!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την δέσμευση ότι η νέα χρονιά θα είναι για την Έκφραση πιο πλούσια, πιο δημιουργική, πιο συναρπαστική!»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments