Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Θαυμασμός και συγχαρητήρια για την ομάδα Zephyrus II.

Θαυμασμός και συγχαρητήρια για την ομάδα Zephyrus II.

 

Η μεγάλη επιτυχία των μαθητών και καθηγητών από τα Γιάννινα της ομάδας <<Zephyrus II>> που κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής <<Cansat in greece>>, προκάλεσε το θαυμασμό της τοπικής κοινής γνώμης αλλά και τα συγχαρητήρια από αιρετούς και εκπροσώπους φορέων.

Συγχαρητήρια από τη Μερόπη Τζούφη

Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece» κατέκτησε η μαθητική ομάδα «Zephyrus II» από τα Ιωάννινα και κέρδισε επάξια το εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, στην ομάδα συμμετέχουν 9 μαθητές από το 7ο Λύκειο, μια μαθήτρια από τη Ζωσιμαία Σχολή και ένας μαθητής από το 9ο ΓΕΛ. Οι μαθητές και οι δύο καθηγητές που εργάστηκαν μαζί τους,
δημιούργησαν ένα δορυφόρο μικρών διαστάσεων και υψηλών τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους για αυτήν την εντυπωσιακή δουλειά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διεθνή διαγωνισμό. Επιπλέον, δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Τέλος, θέλουμε συγχαρούμε θερμά και την μαθητική ομάδα «Polyclitus» του Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αλλά και την ομάδα «Ursa Minor» του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας που κέρδισε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό. Η εφευρετικότητα όλων των μαθητών και των μαθητριών, η αγάπη τους για γνώση και η καινοτόμος σκέψη τους, μας κάνει υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον και ευελπιστούμε ότι θα έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία, με εφαλτήριο το ελληνικό δημόσιο σχολείο.

     Συγχαρητήρια επιστολή του Γιάννη Στέφου

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συγχαίρει τους μαθητές του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, του 9ου ΓΕΛ Ιωαννίνων και της Ζωσιμαίας για την πρωτιά τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής. Οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ που πέτυχαν μια τέτοια διάκριση για τους ίδιους αλλά και για όλους εμάς είναι οι: Νικόλαος Καλαμπόκης, Γεώργιος Καπέλης, Κωνσταντίνος Πήλιος, Μυρσίνη Αναστασούλη, Μαρία-Γεωργία Δασούλα, Παρασκευή Καψάλη, Κωνσταντίνος Λώλος, Ελευθερία Βλάχου, Γεώργιος Οικονόμου, Παρασκευή-Μαρίνα Κανδρέλη από τη Ζωσιμαία, Δημήτριος Γεωργίου από το 9ο Λύκειο.

Οι συντονιστές καθηγητές τους είναι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Νίκος Μαρέτας από το 7ο ΓΕΛ και Γιώργος Σκαργιώτης από το 9ο ΓΕΛ, ενώ τη στήριξή του πρόσφερε και Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ηλεκτρονικός του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια απευθύνονται στους παραπάνω μαθητές και εκπαιδευτικούς που δούλεψαν με μεράκι και επιμονή. Συγχαρητήρια, όμως, θα πρέπει να αποδοθούν και στα συγκεκριμένα σχολικά ιδρύματα που έχουν διαμορφώσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που επιτρέπει την επίτευξη τέτοιων επιτυχιών. Τέτοιες επιτυχίες αποτελούν μία ένδειξη για τα επιτεύγματα, στα οποία μπορεί να φτάσει η δημόσια εκπαίδευση. Είναι η απόδειξη ότι, η αριστεία είναι αποτέλεσμα και επιστέγασμα της γενικότερης προσπάθειας που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση και στο κάθε σχολείο ξεχωριστά. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο διαχέεται σε όλη την κοινωνία.

Καλή επιτυχία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια των προσπαθειών τους στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Για μας έχουν ήδη φτάσει πολύ ψηλά και μας κάνουν περήφανους.

Επίσκεψη της βραβευμένης ομάδας

Zephyrus II στον Περιφερειάρχη

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα Zephyrus II του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, που  κατέκτησε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2018, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο και ευχαρίστησαν για την ως τώρα συμπαράστασή του. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει πλέον τη χώρα μας στον αντίστοιχο  Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Cansat in Europe 2018 που διοργανώνει η  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαστήματος (ESA),

Ο Περιφερειάρχης τους συνεχάρη για την μεγάλη τους επιτυχία, ευχήθηκε η διάκρισή τους να έχει συνέχεια και τους μετέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει και τη συμμετοχή της ομάδας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Καλαμπόκης Νικόλαος- Παναγιώτης, Καπέλης Γεώργιος, Πήλιος Κωνσταντίνος, Αναστασούλη Μυρσίνη, Δασούλα Μαρία- Γεωργία, Καψάλη Παρασκευή, Λώλος Κωνσταντίνος, Βλάχου Αποστολία, Οικονόμου Γεώργιος, Κανδρέλη Παρασκευή – Μαρίνα (από το ΓΕΛ Ζωσιμαίας), Γεωργίου Δημήτριος (9ο ΓΕΛ). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Μαρέτας (7ου ΓΕΛ) και Γεώργιος Σκαργιώτης (9ου ΓΕΛ).

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων συγχαίρει την ομάδα «Zephyrus II»

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων συγχαίρει την ομάδα «Zephyrus II»
που κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece» και κέρδισε επάξια το εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο στις Αζόρες.

Τόσο οι μαθητές των τριών σχολείων που συμμετείχαν στην ομάδα, όσο και οι καθηγητές τους κατάφεραν με αυτή τους την επιτυχία να μας κάνουν όλους περήφανους.

Απέδειξαν ότι τα Γιάννενα είναι ακόμα πρώτα στα γράμματα και πως βαδίζουν στο μέλλον με καινοτόμες ιδέες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν από τους φορείς που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας «Zephyrus II» στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση της πρωτιάς στο διαγωνισμό διαστημικής «Cansat in Greece».

Το ίδιο θα κάνει και τώρα στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το προσεχές διάστημα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα έχουν συνάντηση με όλα τα μέλη της ομάδας, μαθητές και καθηγητές, προκειμένου να τους συγχαρούν από κοντά αλλά και να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος να συνδράμει στην προσπάθεια που θα κάνουν να κατακτήσουν και την κορυφή της Ευρώπης.

Παρασκευή ΤσίληΣυγχαρητήρια στην ομάδα «Zephyrus II» 

Η επιτυχία των μαθητών της ομάδας «Zephyrus II» κάνει περήφανη την πόλη μας με την μακρά παράδοση στα γράμματα και τις επιστήμες. Παράλληλα όμως αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο του δημόσιου σχολείου, καθώς πέρα από την εκπαίδευση, μπορεί να πρωταγωνιστεί στην παιδεία και την μόρφωση.

Η Σχολική Επιτροπή στήριξε την προηγούμενη χρονιά την προσπάθεια της ίδιας ομάδας, η οποία είχε κατακτήσει την τρίτη θέση, στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής.

Φέτος υπήρξε και πάλι αρωγός της σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και η συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μας γεμίζει χαρά. Όχι μόνο γιατί οι μαθητές μας θα είναι οι πρεσβευτές των Ιωαννίνων, αλλά γιατί αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά που μεγαλώνει στην Ελλάδα της κρίσης, έχει όραμα, έχει και δυνατότητες. Είναι τα εφόδια με τα οποία μπορεί να κατακτήσει το μέλλον! Και επειδή μιλάμε για ομάδα διαστημικής, μπορεί να κατακτήσει και τους ουρανούς!

Η Σχολική Επιτροπή θα είναι δίπλα τους προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία το ταξίδι στις Αζόρες. Ευχόμαστε ο «Zephyrus II» να γράψει μία ακόμη επιτυχία στον Ατλαντικό.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments