Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Ιουλίου, τέσσερα αυτοτελή θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Τετάρτη 10 /7

  • 10:00-12:30

Ένα πρωινό γεμάτο μαγειρική και χρώματα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μαγειρέψουν με τη βοήθεια του σεφ Nicola Damiani. Ο Ιταλός μάγειρας θα φορέσει τον μεγάλο του σκούφο και μαζί με τους συμμετέχοντες θα ετοιμάσουν περίτεχνες γευστικές απολαύσεις. Στη συνέχεια, οι μικροί φίλοι, με καθοδήγηση από το κουκλοθέατρο Αντράλακαι με έμπνευση την Αλίκη, την αγαπημένη ηρωίδα από το μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολ, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν μια πρωτότυπη μαριονέτα.

  • 17:30-19:30

Η Κάισσα και τα παιχνίδια φαντασίας ταξιδεύουν στο Μουσείο, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια χρησιμοποιώντας τη λογική αλλά και την ευρηματικότητά τους. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη αναλαμβάνει η Βίκυ Βαββά και το θεατρικό παιχνίδι. Πόρτες και μονοπάτια, θα οδηγήσουν τα παιδιά σε μια μεγάλη περιπέτεια με μοναδικό όπλο το θάρρος. Στη χώρα των θαυμάτων όλα είναι πιθανά!

Πέμπτη 11 /7

  • 10:00-12:30

Το εργαστήρι ξεκινά με ένα διαδραστικό παιχνίδι δημιουργικότητας με ασκήσεις σώματος και τεχνικές αναπνοών. Τα παιδιά θα βελτιώσουν τη φυσική τους ευελιξία, την εστίαση, τη συγκέντρωση καθώς και την αυτοπεποίθησή τους. Ακολουθεί ο  Κώστας Δημητρίου και το Ωδείο IMS για να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά της μουσικής.Ένα μουσικό ταξίδι που θα συναρπάσει τους μικρούς φίλους που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μουσικά όργανα και να εξοικειωθούν με νότες και μελωδίες.

  • 17:30 -19:30

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει με ζωγραφική σε πέτρες και ξύλα με τη βοήθεια του εικαστικού εργαστηρίου Ζωγραφίζω. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του Σωκράτη Παππά οι συμμετέχοντες θα κάνουν διάφορες κατασκευές με θέμα την Αλίκη και το ταξίδι της στη χώρα των θαυμάτων.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και τα υλικά διατίθενται δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τα παιδιά θα προσέρχονται στο Μουσείο και θα αποχωρούν συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στο θερινό εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο  (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments