Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θετικός ο απολογισμός και της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» για τις τοπικές επιχειρήσεις

Θετικός ο απολογισμός και της φετινής διοργάνωσης «Κερνάμε Ήπειρο» για τις τοπικές επιχειρήσεις

Με την εκδήλωση προβολής στο Ζάππειο Μέγαρο, ολοκληρώθηκε και η φετινή επιτυχημένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας «Κερνάμε Ήπειρο». Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πέντε ανάλογες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν κατά μέσο όρο 40 εκθέτες τοπικών προϊόντων.
Η έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Ολύμπιων και Κληροδοτημάτων κ. Χρυσάνθης Βαγενά, η οποία κατάγεται από τα Ιωάννινα.
Κατά την τριήμερη διάρκεια της Έκθεσης (Παρασκευή 11- Κυριακή 13 Οκτωβρίου), διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις για την Ηπειρωτική γαστρονομία, με τοπικές γεύσεις που αποτελέσαν ένα επιπλέον ερέθισμα στους πολυάριθμους επισκέπτες για τη «γνωριμία» τους με τα τοπικά, ποιοτικά, Ηπειρωτικά προϊόντα.
Επίσης παρουσιάστηκαν δημοτικά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί της Ηπείρου από το Σύλλογο Γυναικών Κεφαλοβρύσου Ιωαννίνων.
Μεταξύ άλλων την επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί – Δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Ηπειρωτικής αποδημίας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στο άνοιγμα της Έκθεσης, υπογράμμισε πως η δράση «Κερνάμε Ήπειρο» εντάσσεται στη γενική φιλοσοφία της Περιφέρειας για την εξωστρεφή κατεύθυνση των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων. «Η ποιότητα των Ηπειρωτικών προϊόντων είναι σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή, η οποία συνεχώς ενθαρρύνεται και εντείνεται με την ένταξη στη λίστα και νέων επιχειρήσεων, αλλά και καινοτόμων προϊόντων. Το πρόγραμμα και οι δράσεις εξωστρέφειας θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και πάντα σε στοχευμένες αγορές», πρόσθεσε.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments