Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θωμάς Μπέγκας: «με σχέδιο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα»

Θωμάς Μπέγκας: «με σχέδιο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα»

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα” αναφέρονται τα εξής:

«Στη Δημοτική Ενότητα Περάματος έγιναν πολλά. Ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται έργα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως τα καλύτερα έρχονται. Γιατί η επόμενη τετραετία – με τα έργα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση – θα είναι κυριολεκτικά μια … «άλλη μέρα» για το Πέραμα. Το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Περάματος ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας. Συζήτησε μαζί τους για τον ποδηλατοπεζόδρομο που θα ενώσει τα Γιάννενα με το Πέραμα, το νέο εντυπωσιακό φωτισμό του Σπηλαίου, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, ολοκληρωμένα και νέα έργα.

«Το Πέραμα είναι μια τουριστική περιοχή, μια περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων και σε αυτή την «ταυτότητα» επενδύουμε για να μπει πλέον πολύ πιο δυναμικά στον τουριστικό «χάρτη» του Δήμου μας», όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας, στην προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στο Πέραμα.

Και συνέχισε λέγοντας πως «τη νέα τετραετία, η νέα Δημοτική Αρχή – που είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε εμείς – θα έχει να υλοποιήσει ένα έργο περίπου 200 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, από δικούς μας πόρους και διάφορες άλλες πηγές χρηματοδότησης που έχουμε εξασφαλίσει. Ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά αφορά τη Δ.Ε. Περάματος».

Γι’ αυτό ο Δήμαρχος εμφανίστηκε σίγουρος πως και η Δ.Ε. Περάματος θα δώσει «μια νέα ισχυρή εντολή συνέχειας του έργου και της αλήθειας που άλλαξαν και αλλάζουν το Δήμο μας».

Τα έργα που έγιναν

Αναφερόμενος στο έργο που ολοκληρώθηκε ή εξελίσσετε στη Δ.Ε. Περάματος αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου, ο κ. Μπέγκας είπε πως πρόκειται για συνολικό έργο 2,5 εκατ. ευρώ στον τομέα βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών σε όλες τις Κοινότητες. Δηλαδή έργα ασφαλτοστρώσεων, αναπλάσεων, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αγροτική οδοποιία κ.λ.π.

Άλλο ένα «πακέτο» έργων με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ για τη Δημοτική Ενότητα Περάματος που αφορούν και αυτά βελτίωση υποδομών, θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ ένα σημαντικό τμήμα από τα εγκεκριμένα έργα του 1,8 εκατ. ευρώ που αφορούν αγροτική οδοποιία, θα υλοποιηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κατέληξε λέγοντας πως η μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας, μια προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, «μας επιτρέπει πλέον να αποδώσουμε δικαιοσύνη στη Δημοτική Ενότητα Περάματος και αυτό θα κάνουμε από τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από τις κεραίες στους Λιγγιάδες και από τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού στην Κρανούλα και την Περίβλεπτο».

Το Πέραμα δυναμικά στον τουριστικό χάρτη

Για το Πέραμα, το σχέδιο που υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή στοχεύει να ενισχυθεί η τουριστική και αθλητική του ταυτότητα, για να πάρει αυτό που του αναλογεί από το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στα Γιάννενα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, εκ νέου υποψήφιος ως επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», υπογράμμισε πως με το αεροδρόμιο και την επικοινωνία του προορισμού «Ιωάννινα»,  έγινε μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια επένδυσης στον τουρισμό γιατί είναι μια πηγή εισοδήματος στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας. Όλοι διαπιστώνουν ότι αυτή η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και το Πέραμα θα πάρει το μερίδιο που του αναλογεί.

Ο Θωμάς Μπέγκας, αναφέρθηκε σε ένα έργο «καθοριστικό για το μέλλον του Περάματος», όπως το χαρακτήρισε, τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο που ενώνει το Πέραμα με τα Γιάννενα και θα φέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε μια παραλίμνια περιοχή που σήμερα είναι άβατο. γνωστό Είναι έργο προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ που προβλέπει σημεία αναψυχής και θέασης στη λίμνη, κιόσκια, ξύλινες προβλήτες, ειδικό φωτισμό και πολλά άλλα

Όπως είναι γνωστό η μελέτη ολοκληρώθηκε και αναμένεται άμεσα «να ανοίξει» η σχετική πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή για να ενταχθεί το  έργο στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης πως στοχεύοντας να δοθεί μια νέα πνοή στο Σπήλαιο Περάματος, ολοκληρώθηκε ένα έργο πολύ σημαντικό και πολύ εντυπωσιακό που αφορά στην αλλαγή του φωτισμού , ενώ η  πίστα για τον αεραθλητισμό που κατασκεύασε η σημερινή Δημοτική Αρχή πάνω από τους Λιγγιάδες  προσελκύει  αεραθλητές από όλο τον κόσμο. Μάλιστα αυτές τις μέρες βρίσκεται στην περιοχή μας μια ομάδα από την Κίνα.

Αναφέρθηκε επίσης στο αθλητικό κέντρο στην παραλίμνια περιοχή του Περάματος, που μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ανέλαβε τη διαχείριση του ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και πλέον με σταθερά βήματα θα λειτουργήσει με τρόπο που θα γίνει σημείο αναφορά για την περιοχή.

Στο θέμα των τουριστικών και αθλητικών υποδομών, ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε τον σχεδιασμό για το λιμανάκι του Περάματος, όπου με τη δυνατότητα της λειτουργίας του πάργκινκ λεωφορείων και σε συνεννόηση με τους Λεμβούχους θα μπορέσει να λειτουργήσει με τα καραβάκια η γραμμή Νησί-Πέραμα-Μώλος, ώστε να μπορεί ένα λεωφορείο να έρχεται στο Πέραμα και να πηγαίνει ο επισκέπτης με το καραβάκι στο Νησί και τα Γιάννενα.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για όλο το λεκανοπέδιο και για το Πέραμα, αυτό της αναβάθμισης του Βιολογικού καθαρισμού, έργο 19 εκατ. ευρώ για το οποία άμεσα πρόκειται να ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές.

Οι υποψήφιοι της Ε.Π. Περάματος

Να σημειωθεί ότι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στην Εκλογική Περιφέρεια Περάματος είναι οι:

  • Κωνσταντίνα Βασιλείου, υπάλληλος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συναιτερισμού «Η ΠΙΝΔΟΣ»
  • Κώστας Γκόγκος, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Μηχανολόγος Μηχανικός, Προϊστάμενος της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών
  • Χρήστος Τριφύλλης, Ομοσπονδιακός Προπονητής Άρσης Βαρών, Προπονητής ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων

Είναι πολλά και καλά αλλά τα καλύτερα τώρα έρχονται.

Το Πέραμα είναι μια τουριστική περιοχή . Σε αυτή την «ταυτότητα» επενδύουμε για να μπει πλέον πολύ δυναμικά στον τουριστικό «χάρτη» του Δήμου μας.

Το Πέραμα είναι μια περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων. Και σε αυτή την αθλητική και τουριστική ταυτότητα έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, για να «επενδύσουμε».

Στον τομέα της βελτίωσης υποδομών, έχει εκτελεστεί ή ολοκληρώνεται μέσα από διάφορες εργολαβίες ένα έργο που περίπου 2,5  εκατ. ευρώ, αποκλειστικά για τη Δ.Ε. Περάματος.

Δηλαδή έργα ασφαλτοστρώσεων, αναπλάσεων, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αγροτική οδοποιία και τοιχεία αντιστήριξης.

αμέσως μετά τις εκλογές έχουμε έτοιμο για δημοπράτηση άλλο ένα «πακέτο» έργων με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ για τη Δημοτική Ενότητα Περάματος που αφορούν και αυτά βελτίωση υποδομών στην περιοχή σας.

Τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος τα οποία ανέφερα, χρηματοδοτούνται από δικούς μας πόρους, από πόρους του Δήμου.

Η μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας, μια προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, μας επιτρέπει πλέον να αποδώσουμε δικαιοσύνη στη Δημοτική Κοινότητα Περάματος και αυτό θα κάνουμε από τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από τις κεραίες στους Λιγγιάδες και από τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού στην Κρανούλα και την Περίβλεπτο.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments