Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θωμάς Μπέγκας “Μιλάμε με έργα και αλήθειες και στη Δ.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ”

Θωμάς Μπέγκας “Μιλάμε με έργα και αλήθειες και στη Δ.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ”

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα με τους πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών και την Κυριακή σειρά είχαν περιοχές της Δ.Ε. Περάματος. Με κατοίκους σε Κρύα, Κρανούλα, Περίβλεπτο, Αμφιθέα και Πέραμα συναντήθηκε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος και οι συνεργάτες του, υποψήφιοι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ».
Πρόκειται για έναν πρώτο κύκλο συναντήσεων και ουσιαστικού διαλόγου με τους δημότες στις γειτονιές της πόλης και των χωριών και όχι οι κλασικού τύπου προεκλογικές εκδηλώσεις και ομιλίες, καθώς αυτές θα πραγματοποιηθούν λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. “Δεν έρχομαι να … ‘βγάλω λόγο’, έρχομαι να μιλήσουμε. Να ακούσω κυρίως εσάς και σας ζητάω να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για όλα”, όπως λέει συνήθως ο κ. Μπέγκας σε αυτές τις συναντήσεις.
Παράλληλα πρόκειται για συναντήσεις που δίνουν τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει τον απολογισμό της σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά ξεχωριστά. “Εμείς μιλάμε με έργα και αλήθειες στο Πέραμα όπως σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Έγιναν και στην περιοχή σας πολλά και το ξέρω ότι είναι κι άλλα ακόμη που πρέπει να γίνουν.”, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος.
Σε όλες τις κοινότητες της Δ.Ε. Περάματος έχουν ήδη ολοκληρωθεί σοβαρές παρεμβάσεις έργων από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου
Ολοκληρώθηκαν έργα
-ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός οικισμών αλλά και κατασκευή ή αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας (π.χ. Πέραμα, Κρύα, Αγία Μαρίνα, Κρυόβρυση, Μάζια, Περίβλεπτος κ.αλ),
-Στην Αμφιθέα ολοκληρώθηκε (και λειτούργησε πριν ένα χρόνο)ένας νέος Παιδικός Σταθμός.
-Στο Πέραμα ολοκληρώθηκε γήπεδο (9Χ9)
-Στο Πέραμα η «Ανάπλαση της οδού Κατσιμήτρου», με προϋπολογισμό 75.000 ευρώ και η είσοδος του Σπηλαίου, με πεζοδρόμια εκατέρωθεν, όπως επίσης και ο δρόμος που οδηγεί στην εκκλησία της Α. Παρασκευής.
-Στην Περιβλέπτο κατασκευάστηκε ο περιφερειακός δρόμος του οικισμού μήκους περίπου 1,5χιλ.
Είναι σε εξέλιξη:
-Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο “Αναβάθμιση – Βελτίωση Υποδομών Δ.Ε. Περάματος” προϋπολογισμού 610.000 ευρώ που αφορά ασφαλτοστρώσεις δρόμων, ανακατασκευή πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, βελτιώσεις δημοτικών κτιρίων κ.λ.π..
-Στην Κρανούλα είναι σε εξέλιξη η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Αγίου Νικολάου προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στη μεγάλη παρέμβαση της ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης με τον ποδηλατοπεζόδρομο που θα ενώσει τον Μάτσικα με το Πέραμα. Ένα έργο η μελέτη του οποίου ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η κατασκευή του έχει εξασφαλισμένους πόρους μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Ιωαννιτών. Αναμένεται δε το επόμενο διάστημα “να βγει στον αέρα” η σχετική προκήρυξη για να υποβάλει ο Δήμος το έργο.
Οι συναντήσεις του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα και των υποψηφίων της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» συνεχίζονται
 την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 9 το βράδυ στα ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ.
 την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 7 ο απόγευμα στα ΜΑΡΜΑΡΑ και 8 το βράδυ σε ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ-ΜΕΛΑΝΔΡΑ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments