Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Θύματα της γραφειοκρατίας μικροί μαθητές-Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Δωδώνης: <<Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε για το αυτονόητο >>

Θύματα της γραφειοκρατίας μικροί μαθητές-Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Δωδώνης: <<Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε για το αυτονόητο >>

dakaletsis1

 

Θύματα της γραφειοκρατίας είναι τρεις μικροί μαθητές, από τις τοπικές κοινότητες Κερασέας, Αγίου Νικολάου και Τύριας του Δήμου Δωδώνης.

Με εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, ανεστάλη η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μπαουσιών.

Μέχρι σήμερα όμως, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή της απόφασης για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι μαθητές να μην μπορούν να τύχουν δωρεάν μεταφοράς προς τα σχολεία της Πεδινής.

Έτσι οι γονείς τους, άνεργοι ή με πενιχρό εισόδημα, υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα παιδιά με ίδια μέσα, επωμιζόμενοι το οικονομικό κόστος, το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό.

Παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, μέχρι σήμερα δεν δόθηκε καμία λύση.

Έτσι ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας να υπογραφεί άμεσα η απόφαση αναστολής λειτουργίας του σχολείου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξη των παιδιών στο πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών της Περιφέρειας Ηπείρου.

‘Μέχρι και πέρυσι τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονταν σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Η μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στο Υπουργείο Παιδείας, στο κέντρο δηλαδή, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιλυθεί ένα ζήτημα ελάσσονος σημασίας. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέχρι σήμερα δεν μπορεί να γίνει το αυτονόητο. Και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε για το αυτονόητο”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Βραβείο καλύτερης σχολικής εφημερίδας, για το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Ελεούσας, με θέμα τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ-Μιλούν ο διευθυντής , ο υπεύθυνος δάσκαλος και οι μαθητές -τριες.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Η επιλογή  του  θέματος εξαιρετική.Η συλλογική  προσπάθεια υποδειγματική.Και  η “ανταμοιβή” που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments