Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θ.Μπέγκας,δήμαρχος Ιωαννιτών-Είμαστε μια μεγάλη ανοιχτή, δημοκρατική και ανεξάρτητη παράταξη με ικανότητα να συζητάμε
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θ.Μπέγκας,δήμαρχος Ιωαννιτών-Είμαστε μια μεγάλη ανοιχτή, δημοκρατική και ανεξάρτητη παράταξη με ικανότητα να συζητάμε

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από :Γιώργος Γκόντζος  «Είμαστε μια μεγάλη παράταξη, ανοιχτή, δημοκρατική και –το έχουμε αποδείξει- πραγματικά ανεξάρτητη, με κύριο χαρακτηριστικό μας, την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, την ικανότητα να συζητάμε. Αυτό κάνουμε και σήμερα», με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του στην ανοιχτή ολομέλεια φίλων και μελών της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα», ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο ένας χρόνος ευθύνης στο Δήμο Ιωαννιτών, καθώς και το Καταστατικό της παράταξης, ήταν τα δύο θέματα που συζητήθηκαν στην διαδικασία οπού συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι της παράταξης και τρεις πρώην Δήμαρχοι, οι: Αλέκος Σόφης, Χαρίλαος Τόλης και Λευτέρης Γκλίναβος.

«Είμαστε ένα χρόνο και λίγο στο «τιμόνι» του Δήμου μας και μέσα στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας, δίνουμε μια μεγάλη μάχη. Σήμερα θα συζητήσουμε για τη δουλειά που έγινε αυτό τον πρώτο χρόνο, τα έργα, τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, που πήραμε. Θέλω να μιλήσουμε και για λάθη πιθανά και παραλήψεις. Αλλά και να συζητήσουμε τον σχεδιασμό μας για το μέλλον, γιατί μας περιμένει πολύ δουλειά ακόμη», είπε ο κ. Μπέγκας.

Αναφέρθηκε συνοπτικά στον κάθε τομέα δράσης της Δημοτικής Αρχής, ενώ ξεκίνησε τον απολογισμό περιγράφοντας το γενικότερο οικονομικό-κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον του ενός χρόνου, λέγοντας πως ήταν με βεβαιότητα η πιο δύσκολη περίοδος που έζησε η Αυτοδιοίκηση εδώ και πολλές δεκαετίες όπου «κληθήκαμε να λειτουργήσουμε κυριολεκτικά στα κόκκινα».

«Σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον, θεωρώ ότι ο απολογισμός πεπραγμένων της πρώτης χρονιάς έχει θετικό πρόσημο» είπε ο Δήμαρχος κι αυτό γιατί ο Δήμος Ιωαννιτών καταφέρνει να στέκεται όρθιος και να είναι οικονομικά νοικοκυρεμένος και αξιόπιστος, έχει σε εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα έργων, έχει καταφέρει να αποκτήσει  μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, για να διεκδικήσει αποτελεσματικά πόρους στη νέα προγραμματική περίοδο και αναπτύσσει μια πολύπλευρη κοινωνική πολιτική ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Κυρίως όμως  το πολύ σημαντικό που έχει να καταθέσει αυτή η παράταξη, «είναι η διαφορετική πολιτική αντίληψη που έχουμε επιδείξει στο Δήμο», όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως «τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά και πιεστικά τα γνωρίζουμε, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτά, αλλά μια Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να εξαντλεί τα όρια της στη λάμπα και τη λακκούβα. Πρέπει να έχει όραμα και στρατηγική για να το υλοποιήσει. Τη λογική ότι κάθε παρέμβαση μας θα «γεννά». Θα εξυπηρετεί μια αναπτυξιακή λογική που θα έχει αποτέλεσμα, θα δημιουργεί «πλούτο» για τον τόπο, για να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων».

Κλείνοντας την παρουσίαση των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους της παράταξης, τόνισε πως «σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε μια Δημοτική Αρχή που δουλεύει πολύ και δουλεύει συλλογικά. Σαφώς κάνουμε και λάθη, έχουμε αδυναμίες, αλλά  θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με την ίδια αφοσίωση όπως τον πρώτο χρόνο».

 

Το Καταστατικό της παράταξης

Ο Φίλιππος Τσουμάνης στη συνέχεια παρουσίασε το Καταστατικό της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα».

Ένα καταστατικό που προβλέπει τις αρχές και τους κανόνες λειτουργίας αλλά και τα όργανα της παράταξης.

Τα όργανα της παράταξης είναι πέντε: 1. Η Γενική Συνέλευση των μελών που είναι το κυρίαρχο Όργανο, 2. Ο Πρόεδρος 3. Η Γραμματεία της παράταξης 4. Συντονιστικό Όργανο Γραμματείας 5. Δημοτική Ομάδα.

Σύμφωνα με το καταστατικό η εκλογή του υποψηφίου Δημάρχου γίνεται τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και ψηφίζουν όσοι έχουν αποκτήσει την ιδιότητα μέλους τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη γενική συνέλευση.

Όπως αποφασίστηκε, τα μέλη της παράταξης θα μελετήσουν το καταστατικό και θα καταθέσουν γραπτώς τις παρατηρήσεις τους, έτσι ώστε αυτό να εγκριθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016 και κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή της γραμματείας της παράταξης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments