Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Θ.Μπέγκας:”Είναι παραλογισμός αυτό που συμβαίνει διαχρονικά με το Χωροταξικό”  

Θ.Μπέγκας:”Είναι παραλογισμός αυτό που συμβαίνει διαχρονικά με το Χωροταξικό”  

ryumistiko

 

«Είναι παραλογισμός αυτό που συμβαίνει διαχρονικά με το χωροταξικό και πρέπει να τελειώσει σύντομα», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την προχθεσινή τοποθέτηση του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά και απαντώντας στο πως χειρίζεται ο Δήμος Ιωαννιτών, το θέμα αυτό.

Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε την οργή και την απογοήτευση του για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, λέγοντας πως: «Είναι τραγικό και παράλογο. Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε σε αυτή την πόλη γιατί δεν έχουμε θεσμικό πλαίσιο. Έχουμε καταστεί δέσμιοι αυτού του παραλογισμού, ο Δήμος, οι πολίτες και η ανάπτυξη της περιοχής».

Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε για άλλη μία φορά πως «είναι σαφές για το Δήμο Ιωαννιτών, ότι η υπόθεση του χωροταξικού σχεδιασμού στο Λεκανοπέδιο είναι μια τελειωμένη ιστορία στην ουσία. Είχαμε φτάσει στο επίπεδο να συμφωνούμε όλοι, να υπάρχει μια πολιτική συμφωνία όλων των πολιτικών πλευρών και το Ρυθμιστικό να μη θεσμοθετείται.  Πως και γιατί ακολουθήθηκε συστηματικά μια παρελκυστική τακτική και  ποια κέντρα σταματούσαν την υπόθεση αυτή, κανένας δεν μπορούσε να δώσει απάντηση. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που μας έφτασαν εδώ».

Ωστόσο, όπως είπε, «επανέλαβα και στην επιτροπή διαβούλευσης πως είμαι οπαδός της ρεαλιστικής πολιτικής και πρέπει να δούμε τι κάνουμε από δω και πέρα».

Με δεδομένη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός, ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι οι κινήσεις του Δήμου είναι σε δύο επίπεδα: αφενός η κατάθεση τεκμηριωμένων και επεξεργασμένων τεχνοκρατικά θέσεων και αφετέρου η άσκηση πολιτικής πίεσης για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο περιφερειακός σχεδιασμός, χωρίς νέες παρελκυστικές τακτικές.

Σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι υπηρεσίες του δήμου έχουν επεξεργαστεί το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και στην Επιτροπή Διαβούλευσης της περιφέρειας κατατέθηκαν τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου οι καταρχήν απόψεις. Μετά και τα όσα συζητήθηκαν στη διαδικασία αυτή και με τους μελετητές, θα ολοκληρωθεί από την πλευρά του Δήμου άμεσα η επεξεργασία των τελικών θέσεων που θα τεθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Θελήσαμε να συμμετάσχουμε πρώτα στην Επιτροπή Διαβούλευσης και μετά να φέρουμε ολοκληρωμένα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί όπως φάνηκε από όσα ειπώθηκαν στη διαδικασία αυτή από όλους τους αιρετούς, τα πράγματα ήταν εντελώς ασαφή», είπε ο κ. Μπέγκας.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments