Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θ. Μπέγκας: Δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, αναμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή μας- Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να διεκδικεί την εξαίρεση όλων των ακίνητων από την μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Θ. Μπέγκας: Δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, αναμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή μας- Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να διεκδικεί την εξαίρεση όλων των ακίνητων από την μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Εκτός λίστας των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στην ΕΤ.Α.Δ  Α.Ε. (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) βρίσκονται πλέον 15 από τα συνολικά 57 ακίνητα στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, που είχαν ενταχθεί σε αυτή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με άλλους 7 Δήμους και 2 ακόμη φορείς ήταν οι μόνοι που κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας τεκμηριωμένα την εξαίρεση των ακινήτων του από την λίστα των υπό παραχώρηση ακινήτων στο λεγόμενο Υπερταμείο.

Παραμονή της εκδίκασης της προσφυγής εκδόθηκε το γνωστό σε όλους πλέον ΦΕΚ με το οποίο αποσύρονται από τη λίστα αυτή οι αρχαιολογικοί χώροι και όλα τα ακίνητα με πολιτιστική αξία.

Ανάμεσα σε αυτά και όσα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία εντός του Δήμου Ιωαννιτών.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, χαιρέτισε την απόφαση του υπουργείου συνδέοντάς τη όμως με την προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Η εξέλιξη αυτή μας δικαιώνει και αποτελεί μια νίκη για την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα αυτό.

Εκτίμησή μας είναι πως η κυβέρνηση αντιλήφθηκε το λάθος της και μπροστά σε μια δικαστική ήττα προχώρησε σε αυτή τη λύση, την οποία πολιτικά τη χαιρετίζουμε. Εμείς όμως συνεχίζουμε να διεκδικούμε την εξαίρεση όλων των ακινήτων που έχουν ενταχτεί στην λίστα και βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας και αναμένουμε την δικαστική απόφαση», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών στο ΣτΕ εκδικάστηκε κανονικά την Τρίτη 22 Ιανουαρίου.

Επίσης, με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε εξαιρούνται εκτός όλων των αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων με πολιτιστική αξία και το στρατόπεδο Βελισσαρίου προφανώς γιατί ο Δήμος Ιωαννιτών στην προσφυγή του αναφέρει ξεκάθαρα ότι εντός των ορίων του υπάρχει διατηρητέο μνημείο, αλλά κι ένα ακάλυπτο οικόπεδο στην οδό Ανεξαρτησίας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Η λίστα με τα ακίνητα που εξαιρέθηκαν

ΥΝΜΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΙΣΙΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΙΤΣ ΚΑΛΕ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΙΤΣ ΚΑΛΕ

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΖΑΜΙ ΒΕΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕΝΤΡΕΣΕΣ

ΤΖΑΜΙ ΚΑΛΟΥ ΤΣΕΣΜΕ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments